Бившият ръководител на кампанията на настоящия американски президент Доналд Тръмп,

...
Бившият ръководител на кампанията на настоящия американски президент Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Пол Манафорт лъгал под клетва

Бившият началник на акцията на сегашния американски президент Доналд Тръмп, Пол Манафорт, излъгал ФБР и екипа на специфичния прокурор Робърт Мюлер за връзката си с президентската администрация и получените заплащания, заяви " Ройтерс ".

От канцеларията на специфичния прокурор обявиха, че Манафорт неведнъж е дал погрешни показания и това не може да се припише на загуби на паметта. Става дума за приемането на 125 хиляди $ от компания, следена от някогашния началник на акцията на Тръмп, както и контактите му с руско-украинския политически съветник Константин Килимник и представители на американската президентска администрация.

Това не е първият случай, в който Мюлер упреква Манафорт, че дава подправени доказателства. Предишният беше за края на ноември, само че специфичният прокурор не посочи защо тъкмо лъжеше някогашният началник на щаба на акцията на Тръмп.

Манафорт бе задържан през август 2017 година, упрекнат в скрито съглашение, пране на пари, скриване на банкови сметки и работа като задграничен сътрудник без нужната регистрация. По-късно на този лист бяха добавени укриването на налози и натискът върху очевидци. Според следователите Манафорт е работил като съветник на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович и е изпратил над 30 милиона $ с колегата си Ричард Гейтс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР