Бившият ръководител на Хамас Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да

...
Бившият ръководител на Хамас Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да
Коментари Харесай

Бивш лидер на Хамас призова мюсюлманския свят: Сега е моментът да приложите джихад!

Бившият началник на " Хамас " Халед Мешаал прикани мюсюлманския свят да излезе в петък на митинги в поддръжка на палестинците, а прилежащите страни да се причислят към войната против Израел, съобщи Ройтерс.

" В петък би трябвало да излезем на площадите и улиците на арабския и ислямския свят ", сподели Мешаал, който сега е отпред на службата на " Хамас " за диаспората, в обръщение, изпратено до организацията.

 

Той съобщи още, че държавните управления и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат по-голям дълг да поддържат палестинците.

" Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и всички знаете каква е отговорността ви ", сподели Мешаал, който се намира в Катар.

Йордания и Ливан са страните с максимален брой палестински бежанци, отбелязва Ройтерс.

" За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е миг да приложите (теориите) ", сподели високопоставеният представител на " Хамас ".

Мешаал насочи апела си в миг, когато Израел съобщи, че ще ускори отговора си на нападението на палестинската формация, като предприеме сухопътно нахлуване. През нощта израелски изтребители поразиха над 200 цели в линията Газа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването в доминираното от " Хамас " държавно управление в линията Газа заяви за минимум 950 убити и 5000 ранени в пренаселения крайбрежен анклав от началото на спора, съобщи Българска телеграфна агенция.

В събота въоръжени бойци на " Хамас " нахлуха от линията Газа в Южен Израел - най-смъртоносната офанзива на палестински бойци в историята на Израел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР