Бившият професионален състезател по американски футбол О Джей Симпсън е

...
Бившият професионален състезател по американски футбол О Джей Симпсън е
Коментари Харесай

Почина О Джей Симпсън: Спортният идол, който стана подсъдим по делото на века

Бившият професионален играч по американски футбол О Джей Симпсън е умрял на 76-годишна възраст в Лас Вегас след боледуване от рак.

Симпсън беше един от най-харесваните спортисти в Съединени американски щати досега, в който беше задържан и упрекнат за бруталното ликвидиране на някогашната си брачна половинка Никол Браун Симпсън и нейния другар Роналд Голдман през 1994.

Делото, което беше отразявано онлайн от американските малките екрани, стана сензация по целия свят. Процесът завърши трагично, откакто Симпсън беше оневинен по наказателното обвиняване. По-късно околните на жертвите въпреки всичко съумяват да го осъдят в гражданско дело за парично обезщетение, от което той заплаща дребна част.

През 2007 година вниманието на медиите още веднъж се насочи към него, откакто беше задържан за въоръжена кражба и похищение.

Симпсън беше наказан на 33 години отнемане от независимост след повторния си конфликт с правораздаването.

През 2017 въпреки всичко присъдата му беше съкратена поради положително държание. От 2021 година той е свободен.

Историята на спорното дело за убийството на Никол Браун Симпсън е приспособена в голям брой филми и документални продукции, като един от най-известните игрални сериали The People v. O. J. Simpson: American Crime Story излезе през 2016.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР