Бившият приближен на Владимир Путин – Анатолий Чубайс е в

...
Бившият приближен на Владимир Путин – Анатолий Чубайс е в
Коментари Харесай

Анатолий Чубайс е хоспитализиран в италианска болница

Бившият доближен на Владимир Путин – Анатолий Чубайс е в съществено здравословно положение в болница в Сардиния, Италия.

Чубайс, който напусна поста си на специфичен делегат на Кремъл поради войната в Украйна, е приет в болница в Европа с рядко имунно заболяване, което поразява нервната система, заяви съветски публицист.

Чубайс е диагностициран със синдрома на Гилен-Баре - заболяване, породено от увреждане на периферната нервна система от страна на имунната система, цитира думите му съветската журналистка и политическа активистка Ксения Собчак в Telegram.

Чубайс, който в миналото е бил шеф на кабинета на някогашния президент Борис Елцин, преди да подаде оставка е бил специфичен представител на президента Владимир Путин за връзките с интернационалните организации.

Най-влиятелният от групата съветски икономисти, които се стремяха да затвърдят прехода към капитализъм след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, Чубайс продаде някои от най-големите промишлени активи на Русия през 90-те години.

Не закъсняха и догатките за отравяне, защото Алексей Навални беше токсичен с Новичок- нервно-паралитичен сътрудник.

Кира Ярмиш, прессекретар на хвърления в пандиза Навални, написа в Туитър, че " това е репутацията на Кремъл: никой не се съмнява, че Чубайс е бил токсичен ".

Няколко съперници на ръководството на Путин са потърпевши от набези с отравяне, постоянно отвън Русия.

Кремъл отхвърля да е забъркан в тях, макар че в доста случаи има съществени доказателства, уличаващи съветските управляващи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР