Бившият президент Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в

...
Бившият президент Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство, вдига палат

 Бившият президент Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня. Той ще подвига дворец върху 3 декара в селото, ситуирано сред три планини – Рила, Пирин и Родопите.

На идната сесия на локалния парламент старейшините в Разлог ще прегледат настояването на ексдържавния глава за промяна на предназначението на парцел от " земеделска земя “ в " жилищно строителство “, предава " Струма.бг “. Теренът се намира в местността Рудината. В непосредственост пък е остарелият дворец на Росен Плевнелиев, който той продаде през 2017 година на шефа на туристическа организация " Перла Турс “ Йордан Христов за 550 000 евро.

И досега Плевнелиев не е прекъсвал връзката си със с. Баня, където постоянно отсядал дружно с половинката си Деси Банова на хотел или даже в къщата, която продаде на Йордан Христов, само че към този момент като посетител.

Бъдещият дворец на Плевнелиев не е първото капиталово желание на милионера. Няколко месеца откакто продаде първокласното си жилище, пристигна новината, че ОбС-Разлог е одобрил правенето на подробни устройствени проекти за трасета на тръбопровод и електропровод, предопределени за парцел в Баня, умишлен за жилищно строителство. Собственик на терена бе компания " Ателаида “ ЕООД на тогавашната му брачна половинка Юлияна Плевнелиева.

Скоро по-късно обаче президентската двойка се разведе и проектът за градежа пропадна. Местността Рудината, където ще се извисява бъдещият парцел на Плевнелиев, е с аспект към Рила и Пирин, а наоколо е най-луксозният хотел на с. Баня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР