Бившият президент Росен Плевнелиев разказа, че двамата с Кирил Петков

...
Бившият президент Росен Плевнелиев разказа, че двамата с Кирил Петков
Коментари Харесай

Плевнелиев: Петков ми препоръча Асен Василев през 2013

Бившият президент Росен Плевнелиев описа, че двамата с Кирил Петков се познават от дълго време. Той разкри, че точно Петков е предложил Асен Василев за министър на стопанската система в назначеното от него служебно държавно управление на Марин Райков през 2013 година, откакто самият той не съумял да поеме поста.

„ Радвам се, че първото посещаване е в Брюксел. Радвам се на мощни и ясни послания на премиера Кирил Петков. За разлика от президента Радев, който сподели, че Крим е съветски, министър-председателят имаше ясно обръщение: Ние сме част от НАТО и Европейски Съюз ", съобщи Плевнелиев пред БТВ.

Плевнелиев акцентира, че има вяра в интегритета и желанията на Кирил Петков. Всичко обаче зависело от това дали той ще успее да направи измененията, които заявява. Той обаче призна, че вижда няколко неточности в съставянето на съдружното държавно управление при сключване на съдружното съглашение, които ще го разклатят доста скоро и доста бързо. Според него самите договаряния за сформиране на съдружно съглашение са били показани " настояванията на партиите малко като лист по стремежи " - всяка ще се бори за реализирането на своите обещания, за което ще желае средства от финансовия министър.

„ Не видях спор всъщност - от кое място ще дойдат парите. Парите в този момент са съсредоточени в МФ, само че министърът на финансите няма да може да дава на всички, които желаят, тъй като е значимо да има дисциплинираност. Иначе всички българи щ есе върнат в 1997 година Второ, когато се направи това съглашение, за разлика от това съглашение, което Станишев направи доста мъдро - тройна коалиция от трите партии, министър от другите партии в тройната коалиция, само че зам.-министри, които наблюдават дейностите на министрите от другите партии. Сега министерствата са раздадени на политическите партии без никакъв надзор ", разяснява някогашният президент.

Плевнелиев изрази безпокойство, че има огромна заплаха министерствата " да се трансфорат в партийни касички, тъй като политическите партии, които са зад тях не са в положително финансово положение ", ако се ръководят единствено от един от съдружните сътрудници.

„ С министри като комунистическия прокурор Рашков, не са един и двама, които идват от предишното и са посочили с дейностите си какво са създали, ние не можем просто без нищо да дадем цялостен картбланш. Рашков не може да разчита на 100 дни - от дълго време е посочил на какво е кадърен ", безапелационен бе той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР