Бившият президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва очаквано

...
Бившият президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва очаквано
Коментари Харесай

Избори в Бразилия: Лула и Болсонаро отиват на балотаж

Бившият президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва предстоящо получи най-вече гласовевчера на първи тур на президентските избори в Бразилия. Лула обаче не мина прага от 50 % и на 30 октомври ще се изправи на балотаж против сегашния държавен глава - десния популист Жаир Болсонаро, предадe Българска телеграфна агенция.

При преброени 99,9 % от подадените бюлетини, тогавашният синдикален водач води с резултат от 48,4 на 100. Бившият капитан от армията остава втори с 43,2 %.

Евентуалният балотаж може да ускори още повече ожесточената поляризация и тлеещото политическо напрежение в най-голямата страна в Латинска Америка и четвърта народна власт в света. Освен това околните резултати се чака да дадат мощен подтик на Болсонаро, който изоставаше с 10-15 % от Лула в изследванията, чиято меродавност оспори, отбелязва Ройтерс.

" Борбата продължава до окончателната победа. Ще спечелим тези избори ", сподели решително някогашният бразилски президент, представен от Франс прес. Лула добави, че ще продължи да води интензивно своята предизборна акция.

" Победихме лъжите на " изследванията, съобщи Болсонаро. Той изрази оптимизъм, че ще завоюва балотажа.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР