Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума, който прекара само

...
Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума, който прекара само
Коментари Харесай

Бившият президент на ЮАР Джейкъб Зума отново е на свобода

Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума, който прекара единствено два месеца от 15-месечна присъда в пандиза през 2021 година, получи опрощаване, утвърдено от президента Сирил Рамафоса , съобщи Ройтерс. Така той избегна решение, което би могло да го върне назад в пандиза.

Зума беше вкаран в пандиза през юли 2021 година, тъй като се опълчи на правосъдна заповед, задължаваща го да се яви на следствие за корупция.

Той бе пуснат на независимост след два месеца в пандиза поради здравно условно освобождение, само че правосъдно решение, доказано от Конституционния съд, откри това решение за незаконосъобразно. Лишаването от независимост на Зума през 2021 година, при които бяха убити над 300 души, и имаше опасения, че в случай че той бъде изпратен назад в пандиза, може да има нови вълнения.

Джейкъб Зума е бил подложен на " административни процеси ", преди опрощаването да влезе в действие. Служителите на пандизите ще поддържат връзка с него, както вършат с други извършители, освободени в границите на процеса на опрощаване.

Най-голямата опозиционна партия в страната, Демократичният алианс разгласи, че възнамерява правосъдно оборване на решението за даване на особено освобождение на Зума.
 Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума ще бъде върнат в пандиза
Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума ще бъде върнат в пандиза

Изкарването му по медицински аргументи бе несъмнено за незаконно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР