Бившият президент на Украйна Петро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински:

...
Бившият президент на Украйна Петро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински:
Коментари Харесай

Бившият украински президент Петро Порошенко е заподозрян в шуробаджанащина

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко  Петро Порошенко Петро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември е обвинен, че през 2018 година е наредил на шефа на службата за външно разузнаване да назначи за собствен заместител доближен на президента. Това оповестиха през днешния ден от украинското Държавно бюро за следствия, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

Според следователите законовата процедура за заемане на поста е била заобиколена.

Ако бъде приет за отговорен, 54-годишният Порошенко може да получи до 10 години затвор.

Бившият президент, който оглавява парламентарно показаната партия "Европейска взаимност ", съобщи, че прокуратурата преследва в негово лице "опозиционен водач ". Пред последователи в Киев той сподели, че протичащото се "няма нищо общо с демокрацията или с престъпно следствие " и упрекна сегашния президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че персонално е разпоредил следствието.

Откакто напускането му на президентския пост през 2019 година, против богатия предприемач Петро Порошенко  Петро Порошенко Петро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември са почнали над 20 предварителни правосъдни производства. Той е обвинен в корист с власт, неплащане на налози, корупция, държавна измяна и други.

От началото на тази година депутатите от украинския парламент към този момент нямат правосъден имунитет, което бе предизборно заричане на президента Зеленски, напомня ДПА.

Главната прокуратура на Украйна заяви на уеб страницата си, че основният прокурор ще изиска от съда да наложи на Порошенко мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на новото обвиняване против него,предаде ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР