Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е извикан в понеделник,

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е извикан в понеделник,
Коментари Харесай

Петро Порошенко ще бъде обвинен в държавна измяна

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е извикан в понеделник, 20 декември, по отношение на така наречен случай за " въглищно изменничество " (заедно с проруския опозиционен политик Виктор Медведчук, предприемача Сергей Кузяр и някогашния министър на енергетиката Владимир Демчишин), написа украинския вестник “Страна “, представен от " Фокус ".

Следователите от Държавното следствено бюро (ДСБ) са пробвали да му връчат призовката, с цел да се яви като обвинен, на всички домашни и служебни адреси, където е регистриран Порошенко. Опитали се и персонално да му го предадат, само че той избягал от проверяващите.

„ Независимо дали Порошенко ще се яви в понеделник или не, ще бъде изпратена молба до съда за налагане на мярка за неотклонение за него “, сподели източник на „ Страна “ от Държавното бюро за следствие.
свързани новини3571на 12.10.2020
Същевременно излиза наяве, че някогашният украински президент Порошенко е напуснал Украйна с цел да посети Турция и Полша, без значение от обвиняването за доставка на въглища от неконтролирана част от Донбас.

„ Петро Порошенко отпътува за авансово планувана дипломатическа обиколка в Турция и Полша “, се споделя в изказване, оповестено на страницата на „ Европейска взаимност “ във „ Facebook “. В събота и неделя Порошенко ще организира редица срещи в Турция, по-специално с Вселенския патриарх Вартоломей, оповестиха от партията. От партията му оповестяват също, че на 20-21 декември в Полша Порошенко ще вземе присъединяване в интернационална конференция на тематика „ Русия-Украйна-НАТО”.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР