Бившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат на

...
Бившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат на
Коментари Харесай

Не трябваше да го допуска. Тръмп обвини Зеленски за войната в Украйна, която Русия започна

Бившият президент на Съединени американски щати и претендент за нов мандат на поста Доналд Тръмп упрекна президента на Украйна Володимир Зеленски за започването на войната в страната. Това се случи по време на изявление за.

Новината идва на фона на продължаващата повече от две години и половина война. Тя стартира, откакто Русия извърши непредизвикана инвазия, окупира украински територии, умъртви десетки хиляди и унищожи голям брой обитаеми места и украинска инфраструктура. с яд против Съединени американски щати.

Думите на Тръмп идват и по-малко от месец преди изборите за президент, който ще се проведат на 5 ноември. В тях той ще се изпрати против кандидатката на Демократическата партия и сегашна вицепрезидентка Камала Харис.

В подкаста Тръмп за следващ път назова Зеленски „ един от най-хубавите продавачи, които съм виждал “ поради помощта, която Съединени американски щати дава за Киев.

„ Кой различен е получавал толкоз пари в историята. Никога не е имало различен. Това не значи, че не желая да им оказа помощ, тъй като се усещам доста зле за тези хора. Но той [Зеленски бел. ред.] в никакъв случай не трябваше да позволява войната да стартира ”, сподели Тръмп. Три седмици по-рано той сподели, че Зеленски е трябвало да „ подписа договорка “, с цел да предотврати началото на войната.

Бившият президент не сподели, че войната беше стартирана по самодейност на Русия от съветския президент Владимир Путин с лъжливи претекстове.

По време на изявлението Тръмп сподели още, че, в случай че бъде определен за президент, ще позволи спора още преди публично да встъпи в служба, тъй като „ имам този престиж “. Той акцентира, че има положителни връзки и със Зеленски, и с Путин. Той за следващ път сподели и, че в случай че той е бил на поста войната в Украйна е нямало да се случи.

От началото на войната Тръмп неведнъж подлага на критика даването на военна помощ от Съединени американски щати на Украйна. В същото време Харис поддържа позициите на администрацията на Байдън за твърда поддръжка за Киев. Тя сподели, че, в случай че в тях не взе участие Украйна.

Последните социологически изследвания в Съединени американски щати демонстрират преди вота. До преди няколко седмици данните посочваха дребна, само че постоянна преднина за кандидатката на демократите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР