Бившият президент на САЩ и фаворит за номинацията на републиканците

...
Бившият президент на САЩ и фаворит за номинацията на републиканците
Коментари Харесай

Тръмп призова Байдън да се подложи на когнитивен тест

Бившият президент на Съединени американски щати и любимец за номинацията на републиканците Доналд Тръмп прикани своя правоприемник и евентуален противник на идващите президентски избори Джо Байдън да се подложи на тест за оценка на когнитивните качества, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Може би по този начин ще може да забележим за какво взима толкоз ужасни решения ", сподели Тръмп в обществената си мрежа " Трут ".

Джо Байдън мина през вчерашния ден медицински обзор, само че съгласно лекаря му не е належащо да се подлага на когнитивен тест.

" Президентът се усеща добре и тазгодишният медицински обзор не откри нови проблеми ", написа лекарят му Кевин О'Конър, представен от Асошиейтед прес. " Той продължава да е кадърен за осъществяване на служебните си отговорности и извършва напълно всичките си отговорности без никакви изключения или отсрочвания ", добави той.

Президентът отговори на нападките на Тръмп с видео в платформата " Екс ", на което републиканецът прави лапсуси в свои неотдавнашни речи и му поръча да изгледа този запис.

Физическото положение на 81-годишния Байдън и на 77-годишния Тръмп е гледано под лупа през тази предизборна акция, отбелязва Агенция Франс Прес. Ако двамата завоюват първичните избори на двете партии, те ще са най-възрастните двама съществени претенденти за президент на Съединени американски щати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР