Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

ФБР претърсва дома на Тръмп във Флорида

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че резиденцията му Мар-А-Лаго във Флорида е била " обискирана " от сътрудници на ФБР в границите на това, което той назова акт на " прокурорско нарушаване ".

" Това са мрачни времена за нашата нация, защото моят хубав дом, Мар-А-Лаго в Палм Бийч, Флорида, сега е под блокада, навлизане и е окупиран от огромна група сътрудници на ФБР ", сподели той в изказване, оповестено в неговата обществена мрежа Truth.

" Това е прокурорска неточност, въоръжаване на правосъдната система и офанзива от страна на коренно левите демократи, които обезверено не желаят да се кандидатирам за президент през 2024 година ", съобщи Тръмп.

" Те даже проникнаха в сейфа ми! "

От ФБР отхвърлиха да разясняват дали се прави претършуване и защо може да е то, нито пък Тръмп даде някаква индикация за какво федералните сътрудници са в дома му.

Но голям брой американски медии се позоваха на източници, близки до следствието, съгласно които сътрудниците са правили позволен от съда обиск, обвързван с вероятно погрешно боравене с класифицирани документи, които са били изпратени в Мар-А-Лаго.

През февруари Националният списък заяви, че е възстановил 15 кашона с документи от имението на Тръмп във Флорида, измежду които, както заяви в. " Вашингтон пост ", имало строго секретни текстове, взети със себе си, когато той напуснал Вашингтон след провалянето си на изборите.

По закон документите и сувенирите - които включват и преписка от някогашния американски президент Барак Обама - е трябвало да бъдат предадени в края на президентството на Тръмп, само че вместо това са се озовали в неговия курорт Мар-А-Лаго.

Това повдигна въпроси по отношение на спазването от страна на Тръмп на законите за президентските архиви, признати след абсурда " Уотъргейт " през 70-те години на предишния век, които изискват от жителите на Овалния кабинет да съхраняват документи, свързани с активността на администрацията.

Тогава от службата на архивите желаеха от Министерството на правораздаването да стартира следствие на практиките на Тръмп.

Служителите на Белия дом също по този начин постоянно са откривали свитъци хартия, запушващи тоалетните, което ги е карало да имат вяра, че Тръмп се пробва да се отърве от избрани документи, съгласно идната книга на репортерката на New York Times Маги Хаберман.

Откакто на 20 януари предходната година предприе последния си полет с " Еър форс 1 " от Вашингтон до Флорида, Тръмп остана най-поляризиращата фигура в страната, продължавайки невижданата си акция, че в действителност е спечелил изборите през 2020 година

В продължение на седмици Вашингтон е прикрепен от чуванията в Конгреса по отношение на щурма на Капитолия на 6 януари от навалица поддръжници на Тръмп и опитите му да анулира изборите.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати също проверява нападението от 6 януари.

Макар че основният прокурор Мерик Гарланд отхвърли да разяснява възходящите спекулации, че против Тръмп може да бъдат повдигнати наказателни обвинявания, той настоя, че " никой не е над закона " и че има намерение да " подведе под отговорност всяко лице, което е наказателно отговорно за опит за анулация на законни избори ".

Тръмп е разследван и за напъните си да промени резултатите от гласуването през 2020 година в щата Джорджия, а бизнес практиките му се ревизират в Ню Йорк по обособени каузи - едното гражданско, а другото наказателно.

Магнатът в областта на недвижимите парцели към момента не е оповестил публично кандидатурата си за президентските избори през 2024 година, макар че през последните няколко месеца дава мощни индикации за това.

При състояние, че рейтингът на президента Джо Байдън сега е под 40 %, а прогнозите са, че демократите ще изгубят контрола над Конгреса на междинните избори през ноември, Тръмп явно е уверен, че може да яхне републиканската вълна чак до Белия дом през 2024 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР