Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че в
Коментари Харесай

Тръмп ужаси Белия дом с позиция за Русия

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи нощес, че в качеството си на държавен глава е споделил на водач на страна членка на НАТО, че в случай че не усили разноските си за защита, той " би насърчил " Русия " да направи каквото си изиска " и че сходно държание е " незаконно ", съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп разгласи това на предизборна среща в Конуей, в американския щат Южна Каролина. Той е един от двамата останали кандидати за президентската номинация на Републиканската партия за изборите тази година. Срещу него е само някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли.

Впоследствие Ройтерс заяви реакцията на Белия дом, съгласно който сходни думи са " ужасяващи и недомислени ".

" Президент на огромна страна се изправи и ме попита: " Добре, сър, в случай че ние не платим (повече пари за защита - бел. ред.) и Русия ни нападне, вие ще ни отбраните ли? " Аз му отговорих: " Няма да платите? Вие нарушител ли сте? Не единствено няма да ви защитя, само че и бих насърчил Русия в този случай да направи каквото си изиска ", сподели Тръмп пред възможните си гласоподаватели.

Белият дом отхвърли тези мнения. " Да насърчаваш нашествия на територията на нашите най-близки съдружници от страна на пагубни режими е ужасяващо и безогледно - това заплашва националната сигурност на Съединени американски щати, международната непоклатимост и вътрешната ни стопанска система ", съобщи представителят на Белия дом Андрю Бейтс по отношение на думите на някогашния президент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР