Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу комисията

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу комисията
Коментари Харесай

Тръмп съди комисията, която разследва размириците в Капитолия от 6 януари

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заведе дело против комисията към американския Конгрес, проверяваща размириците в Капитолия от 6 януари, съобщи Ройтерс.

В желае, импортиран в Окръжния съд на окръг Колумбия, се твърди, че документите на някогашната администрация на Тръмп, до които комисията желае достъп, влизат в обсега на така наречен президентска привилегия, правна теория която пази поверителността на някои от документите на Белия дом.

Така президентът има прерогатива да не разкрива някои информации пред Конгреса и съдилищата.

Белият дом сподели, че приемникът на Тръмп, Джо Байдън, няма да забрани на Националния списък да съобщи документите, които комисията изисква, означи ДПА.

Искането на комисията да получи документите е " нелегално " и " безпричинно ", като задачата е да се окаже " тормоз " над Тръмп и високопоставени членове на някогашната му администрация, се споделя в желае.

Тръмп е упрекван, че е подтикнал последователите си да нахлуят в постройката на Конгреса във Вашингтон на 6 януари. Размириците избухнаха, откакто Тръмп изрече неоснователното си изказване, че Байдън е спечелил президентските избори с машинация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР