Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп сравни съдебните процеси срещу

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп сравни съдебните процеси срещу
Коментари Харесай

Без споменаване на Путин. Тръмп се сравни с Навални

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съпостави правосъдните процеси против себе си с тези, водени против съветския опозиционер Алексей Навални в Русия. Тръмп сподели това по време на изявление за телевизия Фокс нюз във вторник вечерта, в което разяснява и гибелта на Навални.

В петък управата на пандизите в Русия заяви, че Навални в наказателната колония, в която излежаваше присъдите си, а ден по-късно от екипа му.

Той беше най-известният критик на Владимир Путин и водеща фигура на съветската съпротива, която режимът от десетилетия преследва и лимитира. Навални и екипът му в продължение на години разкриваха корупционни схеми, свързани с Путин и ръководството му. През 2018 година управляващите отхвърлиха да го записват за присъединяване в президентските избори. Няколко години по-късно той беше токсичен с новичок, а при завръщането си в Русия - наказан на общо 30 години затвор по изфабрикувани обвинявания.

За разлика от него Тръмп беше президент на Съединени американски щати сред 2016 и 2020 година, а в този момент е любимец за претендент на Републиканската партия и за изборите тази година. Срещу него се водят голям брой каузи.

Някои от тях са наказателни и са свързани с ролята му в безредиците след последните президентски избори през 2020 година и в във Вашингтон през януари 2021 година Смята се, че Тръмп целенасочено
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР