Тръмп се призна за невинен по делото за изборна измама в Джорджия

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се призна за невинен
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се призна за невинен по делото за изборна измама в Джорджия, като се отказа от правото да се яви в съда следващата седмица .

Г-н Тръмп е сред 19 души, обвинени в заговор за отмяна на резултатите от изборите в американския щат през 2020 г.

Той се предаде в затвора на окръг Фултън в Атланта миналата седмица, където му беше направена снимка.

Г-н Тръмп многократно е отричал каквото и да е нарушение, описвайки случая като политически мотивиран.

В съдебен документ, подаден в четвъртък, г-н Тръмп каза, че "напълно разбира" естеството на престъпленията и правото си да се яви на обвинение в съда.

"Разбирайки правата си, с настоящото свободно и доброволно се отказвам от правото си да присъствам на повдигането на обвинението по обвинителния акт и от правото ми да ми бъде прочетен в открито съдебно заседание“, се казва в подписания документ.

Г-н Тръмп, настоящият фаворит за номинацията на републиканците за президент през 2024 г., се е появявал при всяко от трите си предишни обвинения.

Той трябваше да направи това за делата, пред които е изправен в Ню Йорк и Флорида, и избра да не иска виртуално явяване за отделен случай във Вашингтон, окръг Колумбия .

Тази извънредна новина се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро. Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате извънредни новини на смартфон или таблет чрез приложението BBC News. Можете също да следвате @BBCBreaking в Twitter, за да получавате най-новите сигнали.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР