Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи на обществеността, че

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи на обществеността, че
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обяви, че му е повдигнато обвинение

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви на обществеността, че против него е повдигнато обвинение във връзка с обработката на класифицирани документи.

Това означи АП.

" Корумпираната администрация на Байдън осведоми моите юристи, че ми е повдигнато обвиняване, явно във връзка с измамата с кутиите ", написа Тръмп в обществената мрежа " Истина ".

Бившият държавен удостовери, че е получил призовка да се яви във Федералния съд в Маями идващия вторник и изрази съмнение във връзка с решението.

" Никога не съм мислил, че е допустимо такова нещо да се случи на някогашен президент на Съединените щати, който е получил доста повече гласове от всеки настоящ президент в историята на нашата страна и сега води с огромна преднина пред всички претенденти, както демократи, по този начин и републиканци, в анкетите за президентските избори през 2024 г. АЗ СЪМ НЕВИНЕН ЧОВЕК! ", заключи Доналд Тръмп.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп е упрекнат в общо седем закононарушения, откакто Министерството на правораздаването на Съединени американски щати реши да повдигне федерални наказателни обвинявания против него за незаконно боравене с класифицирани документи, заяви в четвъртък New York Times, базирайки се на два източника.

Твърди се, че обвиняванията включват съзнателно задържане на секрети на националната защита в нарушаване на Закона за шпионажа и скрит план за възпрепятстване на правораздаването.

Федералният областен съд в Маями ще бъде първият съд в американската история, който ще преглежда федерални обвинения против някогашен президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР