Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предупреди Израел в интервю,

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предупреди Израел в интервю,
Коментари Харесай

Тръмп: Израел губи подкрепа

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Израел в изявление, оповестено, че губи поддръжка поради войната в Газа, като повтори апела си " да я приключим ".


Коментарите на Тръмп, хипотетичния претендент на републиканците да се изправи против президента Джо Байдън на изборите в Съединени американски щати през ноември, пристигнаха в миг, когато Вашингтон се въздържа при гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваващо за неотложно преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас.

" Трябва да завършите войната си. ", съобщи Тръмп пред вестник " Израел Хайом " в изявление, което съгласно десния свободен вестник е било записано през уикенда.

" И ще кажа, че Израел би трябвало да бъде доста деликатен, тъй като губиш доста поддръжка, би трябвало да завършиш, би трябвало да си свършиш работата. "

Тръмп постоянно се акцентира като лоялен съдружник на Израел, изтъквайки решението си да реалокира посолството на Съединени американски щати в Йерусалим и ролята на администрацията му в посредничеството за Споразумението от Абрахам през 2020 година, с което арабските страни, в това число Обединените арабски емирства и Бахрейн, възстановиха връзките си с Израел.

Палестинците, които настояват, че анексираният от Израел Източен Йерусалим е тяхна бъдеща столица, се опълчват на политиката на Тръмп.

Бившият президент се нахвърли и върху политици от Демократическата партия, в това число водача на болшинството в Сената Чък Шумър, за това, че подлага на критика израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

" Мисля, че това е извънредно ", сподели Тръмп във връзка неотдавнашните забележки на Шумър, в които той прикани за предварителни избори в Израел.

Тръмп съобщи пред " Израел Хайом ", че би дал отговор на нападението на Хамас " по същия метод ", както и Израел, само че изрази угриженост за оптиката на войната, в която израелските удари са оставили огромна част от Газа в руини.

" Мисля, че това е една от аргументите, заради които имаше доста отзив ", сподели Тръмп, потвърждавайки, че израелските военни не е трябвало да разгласяват фрагменти от ударите си.

" Ако хората не бяха видели това, всяка една нощ съм гледал всеки един от тях. И мисля, че Израел искаше да покаже, че е корав, само че от време на време не би трябвало да го прави ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР