Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепи унгарския премиер Виктор

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепи унгарския премиер Виктор
Коментари Харесай

"Той е като мен": Тръмп подкрепи Орбан за нов мандат

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържа унгарския министър председател Виктор Орбан за четвърти мандат на изборите напролет.

Лидерът на Унгария " в действителност обича страната си и желае сигурност за своя народ ", декларира Тръмп в изказване в понеделник, представено от " Политико ".

Според Тръмп Орбан е приключил " мощна и чудесна работа за отбраната на Унгария, прекъсването на незаконната имиграция, основаването на работни места, търговията, и би трябвало да му бъде разрешено да продължи да прави това на идните избори ".

Той прибавя, че Орбан е " мощен водач и почитан от всички " и по тази причина той му дава " моята цялостна поддръжка и утвърждение за преизбиране за министър-председател! ".

Унгарските гласоподаватели ще отидат до урните тази пролет, като главните кандидати са партията на " Фидес " и алианс от шест опозиционни партии, който поддържа консервативния политик Петер Марки-Зай за премиерския пост.

Миналата седмица Ройтерс заяви, че Орбан към този момент води с незначителна преднина пред опозицията в настройките на гласоподавателите, макар че те водеха в желанията, откакто оповестиха, че ще се явят дружно на изборите през есента.

Докато Тръм беше в Белия дом, той поддържаше топли връзки с Орбан, като през 2019 година, сподели, че унгарският министър председател " евентуално е като мен " и " малко спорен, само че това е добре ", припомня " Политико ". След встъпването в служба на Джо Байдън връзките сред Вашингтон и Будапеща се утежниха и Унгария не беше поканена на Срещата на върха за демокрацията предишния месец, която беше извършена по самодейност на американския президент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР