Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде жалба срещу племенницата

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде жалба срещу племенницата
Коментари Харесай

Тръмп обвини племенницата си Мери и `Ню Йорк таймс` в заговор срещу него |

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подаде тъжба против племенницата си Мери и вестник " Ню Йорк таймс " в правосъден окръг Дъчес в щата Ню Йорк за скрит план против него. Според Тръмп те са злоупотребили с негови данъчни документи и през 2018 година са разгласили следствие, с помощта на което година по-късно изданието получи премия " Пулицър " .

Претърпените вреди магнатът оцени на 100 млн. $.

В жалбата от 27 страници трима публицисти от " Ню Йорк таймс " - Сюзан Крейг, Дейвид Барстоу и Ръсел Бютнър, са упрекнати, че са подхванали кръстоносен поход, с цел да получат поверителни фискални документи, свързани с Доналд Тръмп. Журналистите били мотивирани от персонална вендета и от злоумишлен скрит план и са използвали документите като средство да легитимират публикациите си, заяви бТВ.

Разследването на " Ню Йорк таймс ", донесло на изданието високата журналистическа премия, оборва изказванията на Тръмп, че самичък е натрупал положението си. В публикацията се твърди, че в реалност Тръмп е получил от татко си в продължение на няколко години сума, еквивалентна на сегашните 413 милиона $, която частично е била прехвърлена посредством фиктивна компания. Така двамата са избегнали заплащането на налози.

Още тогава Тръмп назова публикацията " офанзива ", само че данъчната администрация на щата Ню Йорк стартира следствие след публикуването й. Министерството на правосъдието разпореди на финансовото ведомство да даде данъчните декларации на президента, поискани от комисия в Камарата на представителите.

Става дума за заявления за шестте години, предшестващи идването на Тръмп на власт през 2017 година

В жалбата на Доналд Тръмп се твърди, че публицистите от " Ню Йорк таймс " са преследвали племенницата му Мери и са я убедили да изнесе поверителни документи, съхранявани от юриста му, и да ги съобщи на вестника.

В жалбата се споделя, че Мери Тръмп е нарушила съглашение за неразпространение на информации, подписано през 2001 година след споразумяване на наследството на татко й.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР