Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отново има профил в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отново има профил в
Коментари Харесай

Илон Мъск върна профила на Доналд Тръмп в Туитър

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж има профил в Туитър. В събота вечерта новият притежател на обществената мрежа Илон Мъск анулира решението, с което Тръмп беше блокиран, предадоха осведомителните организации.

Новината идва след допитване до потребителите на Туитър. В него взеха присъединяване 15 милиона души, като 51,8% от тях гласоподаваха " за " опцията да се анулира възбраната, написа Мъск в профила си.

" Хората се произнесоха ", добави той.

в края на октомври след договорка за 44 млн. $. Първото му деяние беше да уволни управлението на компанията.

Предишното управление на Туитър беше поради риск от това, че от неговия профил се предизвиква принуждение. Това стана ден след 6 януари 2021, когато в постройката на американския парламент.

Щурмът им пристигна в миг, в който Конгресът се готвеше да утвърди успеха на Джо Байдън на президентските избори. Насилието докара до гибелта на четирима цивилни и един служител на реда.

След тези събития Facebook, Инстаграм и Ютюб също замразиха профилите на Тръмп, които имаха милиони почитатели. В отговор Тръмп сътвори своя лична обществена мрежа, която назова Truth Social.

Преди дни Тръмп сподели, че ще се кандидатира на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година

След като профилът му в Туитър беше възобновен в петък вечерта, Тръмп сподели, че няма да го употребява, а ще остане в личната си обществена мрежа.

Тръмп има над 9 млн. почитатели в Туитър.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР