Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви снощи настоящия президент

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви снощи настоящия президент
Коментари Харесай

Тръмп обяви Байдън за враг на държавата

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи нощес сегашния президент Джо Байдън за " зложелател на страната ", съобщи Би Би Си. В първата си изява на протест след обиските в имението му в Мар а лаго, Флорида, Тръмп упрекна Байдън, че употребява ФБР като оръжие против него.
Пред хиляди хора на протест в Уилкс-Беър, Пенсилвания, в поддръжка на двама републикански претенденти за междинните избори през есента експрезидентът окачестви обиските като " една от най-стряскащите злоупотреби с властна който и да било администрация в американската история.

Митингът бе избирателен за Мехмет Оз, който се кандидатира за федералния Сенат, и щатския сенатор Дъг Мастриано, които се стреми към поста губернатор на Пенсилвания. Двамата претенденти приказваха малко, като главният оратор бе 76-годишният Тръмп, означи Би Би Си.
Първата част от речта му, траяла близо два часа, бе отдадена на рецензии към ФБР, след което той се върна към познати отпреди тематики - изказванията, че му е открадната успеха на изборите през 2020 година, офанзивите против членове на Демократическата партия и обещанията да избави страната. На няколко пъти Тръмп прикани да бъде налагано смъртно наказване за наркодилъри.
Изборните резултати на Оз и Мастриано през ноември ще бъдат считани за референдум за силата на поддръжката, оказана им от Тръмп, и за политическите идеологии, който той популяризира в Републиканската партия. Името на Доналд Тръмп може да не е изписано на изборните бюлетини тази година в Пенсилвания, само че тръмпизмът сигурно е там, заключи Би Би Си.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР