Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обясни защо е променил

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обясни защо е променил
Коментари Харесай

Според Тръмп, децата в САЩ ще полудеят, ако нямат TikTok, а забраната ще даде власт на „врага на народа“ Facebook

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изясни за какво е трансформирал позицията си по отношение на възбраната на TikTok, макар необятната поддръжка за възбраната от страна на членовете на Конгреса.

Тръмп изложи мислите си за компанията през вчерашния ден сутринта по време на изявление за CNBC. Това се случва единствено дни откакто обществено се опълчи на възбраната.

„ Честно казано, има доста хора, които го обичат (TikTok). Има доста млади деца в TikTok, които ще полудеят без него. Има доста консуматори, има доста положителни и доста неприятни неща в TikTok. “

сподели той по време на изявлението за CNBC

Тръмп още веднъж изрази опасенията си, че възбраната на TikTok единствено ще направи обществените мрежи като Фейсбук по-мощни.

„ Нещото, което не ми харесва, е, че без TikTok ще създадем Фейсбук по-голям, а аз считам Фейсбук за зложелател на хората дружно с доста от медиите. “

заяви Тръмп

Тръмп съобщи и, че Фейсбук и други американски обществени мрежи също споделят данни с Китай.

„ Те не са толкоз американски, те търгуват с Китай, и в случай че Китай желае нещо от тях, ще им го даде. “

добави той

Тръмп съобщи, че има терзания по отношение на Фейсбук, изключително откакто основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг и брачната половинка му подариха най-малко 400 милиона $ на организации с нестопанска цел, които помогнаха за финансирането на усъвършенствания в изборните системи, с цел да се разреши гласоподаване по пощата и да се трансформират протоколите за гласоподаване по време на изборите през 2020 година.

„ Смятам, че Фейсбук е доста нездравословен за нашата страна, изключително когато става въпрос за избори. “

заяви Тръмп

Тръмп оспори изказванията, че е трансформирал позицията си по отношение на TikTok след среща с милиардера вложител Джеф Яс, който има доста огромен финансов дял в платформата. Той съобщи, че се е срещнал с Яс напълно за малко и не е приказвал за TikTok.

Миналия четвъртък Тръмп изненада консерваторите, откакто се разгласи срещу възбраната на TikTok.

„ Ако се отървете от TikTok, Фейсбук и Зукърбърг ще удвоят бизнеса си. Не желая Фейсбук, който измами на последните избори да се оправя по-добре. Фейсбук е същински зложелател на народа! “

написа Тръмп в понеделник в своята обществена платформа Truth

Миналата седмица концепцията за възбрана на TikTok беше възобновен от републиканците, откакто Комисията по търговия на Камарата на представителите гласоподава с 50:0 гласа за напредване на законопроект, с който се подрежда на притежателя на TikTok ByteDance да продаде компанията. ByteDance се управлява от китайското държавно управление, което поражда опасения за националната сигурност на Съединени американски щати.

Гласуването накара TikTok да активизира своите консуматори. Компанията ги прикани да се свържат с членовете на Конгреса, с цел да стачкуват. Хиляди деца се обадиха на членовете на Конгреса, като някои от тях плачеха, до момента в който упорстваха да се опълчват на законопроекта.

Президентът Байдън изненада потребителите на TikTоk, откакто поддържа законопроекта за възбрана на платформата.

През януари акцията на Байдън сътвори акаунт в TikTok за президента преди изборите. Тръмп и акцията му нямат акаунт в платформата TikTok.

Тръмп се прочу с напъните си да забрани TikTok, когато беше президент. През август 2020 година, когато беше президент, той издаде заповед, с която подреди на ByteDance да продаде платформата в границите на 45 дни, базирайки се на изключителните пълномощия на изпълнителната власт.

Заповедта беше блокирана от федерален арбитър на съображение, че заповедта на Тръмп е надхвърлила пълномощията му. Байдън анулира изпълнителната заповед, откакто стана президент през 2021 година.

В понеделник в ефира на CNBC Тръмп съобщи, че „ е можел да забрани TikTok, когато е бил президент, само че в последна сметка е оставил това на Конгреса, за който призна, че е зависим на лобисти “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР