Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща, ако спечели президентските

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща, ако спечели президентските
Коментари Харесай

Тръмп: Първите ми действия като следващ президент ще бъдат: затваряне на границата и освобождаване на онези, които щурмуваха Капитолия

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание, в случай че завоюва президентските избори, да освободи от пандиза поддръжниците си, взели участие в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година

„ Първите ми дейности като ваш идващ президент ще бъдат: затваряне на границата и освобождение на нелегално арестуваните заложници, участници в щурма на Капитолия, на 6 януари “, написа Тръмп в обществената мрежа Truth Social.



На 6 януари 2021 година поддръжници на Тръмп, тогавашен президент на Съединени американски щати, нахлуха в постройката на Конгреса, с цел да попречат на удостоверяването на резултатите от президентските избори през ноември 2020 година Спечели ги демократът Джо Байдън. По време на вълнения в постройката полицията простреля и умъртви протестиращ.

Следващите президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември 2024 година На 25 април 2023 година Байдън разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високата държавна служба. Тръмп разгласи влизането си в предизборната конкуренция през ноември 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР