Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да даде пари,

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да даде пари,
Коментари Харесай

Ето как Тръмп ще "спре" войната в Украйна - Киев няма да получи и пени от САЩ

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да даде пари, с цел да помогне на Украйна да се бори с Русия, в случай че завоюва още веднъж президентството и това ще форсира края на войната. Това разгласи унгарският министър председател Виктор Орбан, откакто в петък гостува на някогашния държавен глава в резиденцията му в Мар-а-Лаго  във Флорида.
 
" Той няма да даде нито пени за войната сред Украйна и Русия и по този начин войната ще завърши ", в изявление за държавната телевизия късно в неделя вечерта. " Тъй като е явно, че Украйна сама не може да си стъпи на краката. Ако американците не дадат пари, европейците не могат да финансират тази война сами и тогава войната ще завърши ", заключи умерено унгарският водач.
 

Hungarian Prime Minister Viktor Orbán: Donald Trump will not be giving " a single penny " to fight Russian aggression in Ukraine. That is his idea on how to end the war. pic.twitter.com/twB2EFI3Xc
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) March 11, 2024

 
Орбан отхвърли да изпрати оръжия на Киев и поддържа тесни стопански връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година За финален път той се срещна с съветския президент Владимир Путин през октомври 2023 година в Китай макар напъните на Европейския съюз да изолира Москва.
 
В друга част от изявлението министър-председателят оповестява, че е " обособен въпрос " по какъв начин ще бъде основана постоянна и сигурна Европа след хипотетичното преустановяване на огъня. По думите му трябвало да се реализира мир непременно и " той (Тръмп) има средствата да реализира това ".
 
Бившият президент, който преди седмица де факто завоюва номинацията за президентските избори на Републиканската партия и води в изследванията пред избраника на демократите и държавен глава Джо Байдън, прекара първия си (засега единствен) мандат в Белия дом в ухажване на Путин. Именно поради Тръмп следената от републиканците Камара на представителите не гласоподава военната помощ за Украйна на стойност над 60 милиарда $.
 
В изявление на Доналд Тръмп от октомври 2023 година той уточни, че за 24 часа може да постави завършек на войната и предложи на Украйна да се откаже от териториите си, " където хората са съгласни да са руснаци, където хората приказват съветски език ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР