Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който сега се кандидатира

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който сега се кандидатира
Коментари Харесай

Нито цент. Тръмп няма да подкрепя Украйна в борбата ѝ срещу Русия, каза Орбан

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп , който в този момент се кандидатира за нов мандат, няма да дава спомагателна помощ на Украйна в оправянето ѝ с съветската инвазия. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в неделя, откакто се върна от среща с Тръмп.

Новината идва на фона на месеци отсрочване на нов пакет военна и финансова помощ за Украйна от Съединени американски щати. През февруари Сенатът на над 60 милиарда $ поддръжка за Киев, само че решението беше в Конгреса. За този блокаж.

От своя страна през декември 2023 година Виктор Орбан за Украйна от Европейския съюз (ЕС) на стойност 50 милиарда евро. В началото на февруари Европейски Съюз въпреки всичко за изпращането на помощта.

В неделя Орбан сподели в изявление за държавната унгарска телевизия М1, че Тръмп има „ много подробни проекти “ за завършек на войната в Украйна и няма да даде на Киев в допълнение финансиране с концепцията да форсира прекратяването на спора.

„ [Тръмп] няма да даде нито цент във войната сред Украйна и Русия и по тази причина тя ще завърши “, сподели Орбан в изявлението.

„ Ако американците не дадат пари, европейците няма да бъдат в положение сами да финансират тази война и тогава тя ще свърши “, добави той.

Орбан посети Съединени американски щати в миг, в който пакетът спомагателна американска помощ за Украйна е спрян от републиканците в Камарата на представителите, насърчени от Тръмп. Те упорстват за стягане на ограниченията за сигурност по границите на Съединени американски щати, с цел да поддържат изпращането на помощта.

Голяма част от пакета, който към този момент е утвърден от Сената, планува средства, с които Украйна да закупи американски оръжия и военно съоръжение.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън , който е преставител на Демократическата партия, поддържа спомагателната помощ за Украйна. Миналия петък, че се „ прекланя пред Путин “, и настоя военната поддръжка за Киев да продължи.

По време на визитата си в Съединени американски щати Орбан гостува в консервативната организация „ Херитидж “ и се срещна с Тръмп във Флорида.

Екипът на Тръмп разгласява изказване, в което написа, че двамата с Орбан са разискали „ необятен кръг от въпроси, засягащи Унгария и Съединени американски щати, в това число първостепенното значение на мощните и сигурни граници за отбраната на суверенитета на всяка нация “.

В изказването не се загатва Украйна.

Орбан сподели още, че мирът в Украйна би трябвало да бъде реализиран посредством авансово помирение, а по-късно посредством цялостно спокойно съглашение. Унгарският министър председател добави, че Тръмп „ разполага със средствата “ за това, само че не даде повече детайлности.

В Европейски Съюз Орбан се отличава с разграничаването си от други европейски водачи и с околните си връзки с автократични политици, в това число с съветския президент Владимир Путин . Орбан се отхвърли от ветото си над последния пакет европейска помощ за Украйна, откакто унгарската стопанска система.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков сподели в понеделник, че Кремъл е осведомен с изказването на Орбан, само че не го разяснява.

Русия стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година Оттогава западните страни дават на Киев военна, финансова и политическа поддръжка.

Тръмп беше президент на Съединени американски щати от 2016 до 2020 година На изборите през ноември 2020 година той загуби против настоящия държавен глава Байдън. Срещу Тръмп е в ход поредност от обвинявания и каузи, свързани с ролята му в във Вашингтон през януари 2021 година, при който.

Сега Тръмп в президентската конкуренция, която следва тази година. Той остана единственият претендент за републиканската номинация, откакто и последната му съперничка Ники Хейли .

През последните месеци три щата -, и, не разрешиха на Доналд Тръмп да взе участие в първичните избори. На 4 март Върховният съд на Съединени американски щати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР