Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има значителна преднина пред

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има значителна преднина пред
Коментари Харесай

Тръмп изпреварва Байдън в ключови щати

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп има забележителна преднина пред сегашния държавен глава Джо Байдън в пет от шестте основни щата, които са решаващи за президентския избор. Това демонстрират резултатите от изследване на настройките за идващите президентски избори в страната на New York Times-Siena College, оповестено в неделя.

В същото време " Вашингтон пост " написа, че Тръмп приготвя огромна вендета против критиците си и чистка във ФБР, когато се върне на власт.

Тръмп води пред Байдън с цели 10 пункта в Невада, шест % в Джорджия, пет в Аризона и Мичиган и четири % в Пенсилвания. Единствената преднина на Байдън е в Уисконсин, където той бие Тръмп с два %.

Тоест, в случай че изборите са в този момент, Тръмп би получил от тези 6 щата 67 гласа в Избирателната гилдия, а Байдън - едвам 10.

Припомня се, че Байдън победи Тръмп във всичките шест щата по време на изборите през 2020 година

Проучването на NYT-Siena College интервюира 3662 регистрирани гласоподаватели в шестте щата от 22 октомври до 3 ноември.

Проучването приписва неприятното показване на Байдън на неналичието на убеденост заради възрастта му. Сред поддръжниците на самия Байдън 54% към момента споделят, че той е прекомерно остарял за поста.

Гласоподавателите смятат, че Тръмп ръководи по-добре стопанската система, външната политика и имиграцията.

Представянето на Тръмп се дължи и на невижданите равнища на поддръжка от страна на чернокожите гласоподаватели.

В момента Тръмп държи безапелационна преднина на първичните избори за президент на републиканците през 2024 година, като най-близките му съперници са надалеч зад него. В края на октомври, някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс се отхвърли.

Доналд Тръмп и неговите съдружници започнаха да изготвят съответни проекти за потребление на федералното държавно управление за наказване на критици и съперници, в случай че завоюва втори мандат, като Тръмп посочва лица, които желае да проверява или преследва, а сътрудниците му изготвят проекти за евентуално задействане на Закона за протестите още в първия ден на мандата му, с цел да може да употребява армията против цивилен демонстрации, написа The Washington Post, представен от " Фокус ".

В персонални диалози през последните месеци Тръмп е заявявал на съветници и другари, че желае Министерството на правораздаването да проверява тогавашни чиновници и съдружници, които са станали сериозни към интервала на ръководството му, в това число някогашния му шеф на щаба Джон Кели и някогашния основен прокурор Уилям П. Бар, както и някогашния му юрист Тай Коб и някогашния ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, настояват хора, които са разговаряли с него и които, както и други, са говорили при изискване за анонимност, с цел да опишат частните диалози. Тръмп също по този начин е приказвал за правосъдно гонене на чиновници във ФБР и Министерството на правораздаването, е декларирал осведомен с въпроса.

В общественото пространство Тръмп се е зарекъл да назначи специфичен прокурор, който да " преследва " президента на Съединени американски щати Джо Байдън и фамилията му. Тръмп постоянно е отправял към тях обвинявания в корупция, които не са подкрепени от налични доказателства.

В края на октомври, Тръмп даде обещание да " направи данъчните облекчения непрекъснати ", в случай че бъде определен през 2024 година, както и да вкара спомагателни съкращения.

Също по този начин даде обещание да понижи налозите за фермерите, " с цел да отбрани нашите преобладаващи ползи на националната сигурност в една мощна локална селскостопанска промишленост ".

Тръмп също по този начин се зарече, че ще отстрани налога върху парцелите, за който също водеше акция преди първия си президентски мандат.

Тръмп сподели на протест в Айова, че ще " възвърне мира посредством мощ " след ескалацията на спора сред Израел и Хамас. Той твърди, че Хамас " в никакъв случай не би нападнал " Израел, в случай че той беше президент. Той също по този начин твърди, че Съединени американски щати не са претърпели никакви терористични офанзиви по време на неговото президентство.

Източник: Епицентър.бг

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР