Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред 37

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред 37
Коментари Харесай

37 обвинения са повдигнати на Тръмп

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изправен пред 37 престъпни обвинявания, оповестява " Ройтерс ". Говорителят на специфичния прокурор Джак Смит, който управлява обвиняването, не е направил формален коментар.

Сред обвиняванията са неразрешено задържане на класифицирани документи и скрит план за възпрепятстване на правораздаването, откакто напусна Белия дом през 2021 година

Това написа в документи на федералния съд, оповестени в петък.

Министерството на правораздаването направи обществено притежание документите за обвиняванията в един плевел ден, в който двама от юристите на Тръмп напуснаха делото и някогашен асистент на президента също беше изправен пред обвинявания.

Обвиненията произтичат от отношението на Тръмп към държавни класифицирани материали, които той е взел със себе си, когато е напуснал Белия дом през януари 2021 година
 Помощник на Тръмп с обвиняване за класифицирани документи
Помощник на Тръмп с обвиняване за класифицирани документи

Поредни неприятности за експрезидента

Тръмп би трябвало да се яви за първи път по делото в съда в Маями във вторник, ден преди 77-ия си рожден ден.

Според обвинителния акт тези документи включват някои от най-чувствителните американски военни секрети , в това число информация за нуклеарната стратегия на Съединени американски щати и евентуални вътрешни уязвимости при положение на нахлуване.

Един документ визира поддръжката на непозната страна за тероризма против ползите на Съединени американски щати.

Материалите идват от Пентагона, Централното разследващо ръководство (ЦРУ), Агенцията за национална сигурност (АНС) и други разследващи организации, се споделя в обвинителния акт.

Според обвинителния акт Тръмп е посочил на друго лице документ на Министерството на защитата, разказан като " проект за нахлуване " против друга страна.
 Доналд Тръмп разгласи, че му е повдигнато обвиняване
Доналд Тръмп разгласи, че му е повдигнато обвиняване

Съд в Маями ще бъде първият съд в американската история, който ще гледа федерални обвинявания против някогашен президент

Обвинението против някогашен президент на Съединени американски щати по федерални обвинявания е невиждано в американската история и се появява в миг, когато Тръмп е любимец за номинацията на републиканците за президент през идната година.

Разследващите иззеха към 13 000 документа от имението на Тръмп Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, преди близо година.

Сто бяха маркирани като класифицирани, макар че един от юристите на Тръмп преди този момент сподели, че всички записи с класифицирани маркировки са били върнати на държавното управление.

" АЗ СЪМ НЕВИНЕН ЧОВЕК! ", написа Тръмп в своята платформа Truth Social в четвъртък, откакто разгласи, че е упрекнат.
 Майк Пенс стартира акцията си с рецензии към Тръмп
Майк Пенс стартира акцията си с рецензии към Тръмп

Бившият вицепрезидент упрекна Тръмп, че е изоставил консервативните полезности

Специалният прокурор Смит управлява второ наказателно следствие на напъните на Тръмп и неговите съдружници да анулират загубата си на изборите през 2020 година от президента Джо Байдън, демократ.

Смит свика правосъдни заседатели както във Вашингтон, по този начин и в Маями, с цел да изслуша доказателства, само че избра да заведе делото в политически конкурентния щат Флорида, а не в столицата на Съединени американски щати , където всяко жури евентуално ще бъде мощно демократично.

Съгласно федералния закон, обвинените имат право да бъдат упрекнати там, където е осъществена въпросната активност.

Съдебно гонене във Флорида, споделят правни специалисти , може да предотврати проточило се правосъдно оборване от екипа на Тръмп по отношение на вярното място.

Републиканската конкуренция за номиниране на президентски избори щат по щат стартира първоначално на идната година и партията би трябвало да избере своя претендент за изборите през ноември 2024 година през юли същата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР