Бившият президент на САЩ Доналд може да се опита да

...
Бившият президент на САЩ Доналд може да се опита да
Коментари Харесай

Прокурори: Тръмп може да призове към насилие в бъдеще

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд може да се опита да призове към принуждение в бъдеще , в случай че не бъде задействана процедура по импийчмънт в този момент, съобщи основният прокурор на процеса Джеймс Ръскин. „ Уважаеми сътрудници, има ли политик в тази зала, който има вяра, че Доналд Тръмп ще спре да подбужда към принуждение, с цел да си пробие път, в случай че Сенатът в миналото го допусне в Овалния кабинет? “, попита Ръскин риторично, написа БГНЕС. " Ще заложите ли на това, живота и на други служители на реда? Ще заложите ли на това сигурността на фамилията си? Ще заложите ли на това бъдещето на вашата народна власт? " - добави основният прокурор.
Обвинението приключи изказванията си по делото на процеса за импийчмънт, а отбраната на Тръмп ще стартира да излага причините си на следващия ден. Обвинението изложи причините си в продължение на два дни в поддръжка на теорията, че Тръмп е подбуждал към протест преди офанзивата над Капитоли на 6 януари. Предлага се импийчмънтът на Тръмп да бъде признат със задна дата, с цел да го лиши от опцията да се кандидатира за президент в бъдеще.
 Стартира вторият развой за импийчмънт на Доналд Тръмп Стартира вторият развой за импийчмънт на Доналд Тръмп
Вторият развой за импийчмънт на Доналд Тръмп започва в Сената на Съединени американски щати. Заседанието стартира с спор дали по принцип е конституционно да...
Междувременно, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън анулира националната заповед за изключителни обстановки, употребена за финансиране на граничната стена на Доналд Тръмп . В писмо до Конгреса Байдън написа, че заповедта е " неоправдана " и съобщи, че няма да се харчат спомагателни данъчни средства за стената. Тръмп разгласи изключително състояние на южната граница през 2019 година, което му разреши да заобиколи Конгреса и да употребява военни средства за построяването на граничното оборудване.
Когато Тръмп напусна поста, към 25 милиарда $ бяха изхарчени за плана.  Съобщението от президента Байдън е последното в поредност от изпълнителни заповеди, които анулираха основни действия и начинания на някогашния президент. Изграждането на гранична стена беше част от предизборните обещания в президентската акция на господин Тръмп през 2016 година Декларацията за изключителна обстановка разрешава на американските президенти да заобикалят нормалния политически развой и да имат достъп до запаси на военния бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР