Бившият президент на САЩ Джордж Буш погрешка описа инвазията в

...
Бившият президент на САЩ Джордж Буш погрешка описа инвазията в
Коментари Харесай

Джордж Буш сбърка Украйна с Ирак, заклеймяваки руската инвазия

Бившият президент на Съединени американски щати Джордж Буш простъпка разказа нашествието в Ирак като " брутална " и " неоправдана ", след което се поправи и сподели, че е имал поради съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Буш направи лапсуса, говорейки през вчерашния ден на събитие в Далас, на което разкритикува съветската политическа система. " Резултатът е липса на отчетност и баланс сред обособените клонове на властта в Русия и решението на един човек да стартира една изцяло неоправдана и брутална инвазия в Ирак ", сподели Буш. " Имам поради Украйна ", поправи се той. Бившият президент шеговито упрекна за грешката напредналата си възраст и публиката избухна в смях.

През 2003 година, когато Буш беше президент, Съединени американски щати нахлуха в Ирак под претекст, че там има оръжия за всеобщо заличаване, които по този начин и не бяха открити. В продължителния спор починаха стотици хиляди души и още доста бяха принудени да изоставен домовете си.

Коментарите на Буш бързо се разпространиха в обществените медии и събраха над три милиона преглеждания единствено в " Туитър ", откакто видео на речта беше споделено от кореспондент от " Далас нюз ".

Бившият президент на Съединени американски щати също по този начин съпостави украинския водач Володимир Зеленски с водача на Англия през Втората международна война Уинстън Чърчил и осъди съветския президент Владимир Путин за стартирана от него през февруари инвазия в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР