Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че в петък

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че в петък
Коментари Харесай

Обама уверен в смисъла на Парижкото споразумение за климата

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама съобщи, че в петък Парижкото съглашение за изменението на климата може да не доближи упованията, само че към момента е пътят напред към реализиране на чиста сила, оповестиха международните осведомителни организации.

Близо 200 страни дадоха обещание да понижат парниковите излъчвания и да оказват помощ на бедните страни да се оправят с най-лошите последствия от към този момент затоплящата се планета според съглашението, подписано през 2016 година, което беше крайъгълен камък за екологичното завещание на Обама.

Но при неговия правоприемник Доналд Тръмп Съединени американски щати се отдръпват от съглашението, тъй като може да попречва растежа и да засегне суверенитета на страната.

Изказвайки се пред младите азиатски водачи по време на конференция в Куала Лумпур, проведена от неговата фондация, Обама съобщи, че знае, че стандартите, избрани от всяка страна, са незадоволителни, само че че съглашението е практично и е предопределено за дългия път към задачата.

Той прикани младежите да не се отчайват, а да употребяват гласа си, с цел да покачат осведомеността по въпроса.

Изявлението идва в заключителните дни на конференцията а климата в Мадрид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР