Бившият президент на САЩ Барак Обама многократно е предупреждавал настоящия

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама многократно е предупреждавал настоящия
Коментари Харесай

Обама предупреди Байдън за трудностите при преизбирането, пишат медиите

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама неведнъж е предупреждавал сегашния американски водач Джо Байдън през последните месеци какъв брой мъчно ще бъде за него да бъде избран отново, написа Washington Post.

Обама персонално сподели на съдружниците си, че така и така сложният път на президента Байдън към преизбирането е станал още по-труден след неувереното му показване в дебата, споделиха източници на вестника. Бившият президент е разговарял с Байдън по телефона след дебата, с цел да му предложи поддръжка, споделиха източници.

По-рано журналистът Тъкър Карлсън, позовавайки се на източник, заяви, че Обама споделя, че актуалният американски водач Джо Байдън не може да завоюва президентските избори.

Американските медии са съгласни, че Байдън се е показал едва на първия спор с републиканеца Доналд Тръмп , който се организира в нощта на 28 юни в Атланта . Настоящият американски президент заекваше и правеше паузи, не постоянно ясно формулирайки мислите си, а след събитието телевизионната камера улови момента, в който брачната половинка на Байдън Джил му оказа помощ да слезе по стълбите.

Сега политици и публицисти споделят, че демократите може да откажат да предлагат Байдън и да го заменят с различен претендент. Теоретично партията ще има такава опция на конгреса през август, само че на процедура ще бъде мъчно Байдън, който завоюва първичните избори, да бъде отхвърлен от конкуренцията, в случай че самият той не откаже да взе участие. В същото време от щаба на сегашния президент споделят, че той няма да се отхвърля и да напуща конкуренцията. Според някои информации той може да бъде повдигнат за кандидат-президент още на 21 юли, без да чака партийния конгрес през август, като по този метод ще се постави точка на дебата дали да взе участие.

Вторият спор Байдън-Тръмп е плануван за 10 септември. Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат на 5 ноември.

Превод: ПИ

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед116902Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед19493Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед28869Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед20418Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед13340Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед116902Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98688Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР