Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че отменя

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че отменя
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отмени пресконференция за изборите през 2020 г.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи, че анулира " огромната конференция " по отношение на изборите през 2020 година в Джорджия , която беше планувана за 21 август.

Тръмп съобщи, че конференцията " към този момент не е нужна ", защото неговите юристи " избират да показват тези, съгласно мен, неопровержими и безапелационни доказателства за изборни измами и нередности в публични правни документи ".

Той добави, че правният му екип продължава да се бори за " отменяне на това позорно обвиняване, повдигнато от прокурор, търсещ гласност и финансиране на акции ", визирайки окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, който повдигна обвинявания против него в Джорджия.

Доналд Тръмп подаде искане за отсрочване на федералното дело, заведено против него за хипотетичната му роля в намесата в изборите през 2020 година Специалният юрист на Министерството на правораздаването Джак Смит предложи процесът да стартира на 2 януари 2024 година, само че Тръмп изиска начална дата през април 2026 г .

Адвокатите на Тръмп твърдяха, че обсегът на делото подсигурява " рационален график на правосъдния развой ", като упрекнаха Министерството на правораздаването, че се пробва да " лиши президента Тръмп и неговия юрист от справедливата опция да се приготвят за процеса ".
 Съдия забрани на Тръмп да приказва за изборите от 2020 година
Съдия забрани на Тръмп да приказва за изборите от 2020 година

Ново развиване на делото

Изслушването по въпроса ще се състои на 28 август, като Смит евентуално ще се опълчи на настояването на Тръмп. Очаква се на чуването окръжният арбитър на Съединени американски щати Тоня Чуткан, която управлява делото, да дефинира предварителна начална дата .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР