Бившият президент на Съединените американски щати Бил Клинтън си спомни

...
Бившият президент на Съединените американски щати Бил Клинтън си спомни
Коментари Харесай

Сатановский: Клинтън лъже... като Клинтън

Бившият президент на Съединените американски щати Бил Клинтън си спомни за Украйна, като сподели, че „ съжалява, че през 1994 година е взел участие в решението на нейното управление да се откаже от нуклеарните оръжия “.

Ако се опитваше да измисли най-яркия образец какво значат термини като двуличие и притворство, не би могъл да употребява по-добри думи от тези, които му хрумнаха.

Това обаче няма смисъл да се изяснява нито на него, нито на някой от американските политици. Безполезно е да се пробвате да извършите това, просто тъй като лицемерието и фарисейството са в основата на тяхната активност и са също толкоз неразделна част от нея, колкото подлостта, измамата, преструвката и алчността. Чакалът не е в положение да премине на вегетарианска диета и да спре да бъде чакал...

По същия метод един американски президент, даже пенсиониран, не може да не бъде популист, измамник и потаен, даже от дълго време в положение, доста по-близо до срещата с Бога, в сравнение с Белия дом, и Клинтън не е изключение. Той лъже... като Клинтън.

Но дано се опитаме да освежим паметта на тогавашния жизнен президент-саксофонист, приятелят " Бил " на нашия Борис Николаевич Елцин, който той по този начин настойчиво ухажваше, с напрежение се забавляваше в компанията му, обещавайки на Русия златни планини и демонстрирайки показно дружелюбие от такава класа че разтревожи и отблъсна даже множеството хора, които симпатизираха на Америка и имаха някаква визия какъв брой съществено могат да бъдат взети нейните политици.

Клинтън ОПРЕДЕЛЕНО се нуждаеше от руско нуклеарно оръжие под контрола на обединен център, с който би било допустимо рационално да взаимодейства и да се споразумее за нещо. Този център в постсъветското пространство беше и към момента е Русия и единствено Русия.

Защо?

Да, имаме такава система на ръководство. Рамките са такива. И хората отпред на страната бяха и са два порядъка по-отговорни и способени, в сравнение с в други републики на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, на територията на които по време на разпадането на страната имаше нуклеарно оръжие. Изключение прави Назарбаев, само че той самият искаше да се отърве от него.

Що се отнася до Украйна, онази дива примес от обири, надменност, лакомия, упоритост и податливост към изнудване, присъща за киевския режим в този момент, постоянно е участвала измежду нейните водачи.

Да оставите нуклеарните оръжия на Кравчук? Клинтън нито за секунда не е имал сходни хрумвания. И никой от американските военни не е имал подозрения по този въпрос.

На кого, в случай че не на този безочлив комунистически идеолог, дегизирал се като разгорещен националист, щом съумя да направи това без да рискува кариерата и дупето си, знаеха цената, само че неизбежното при подобен развиване на събития на нуклеарна война с повече от висок риск те не желаеха удар по Съединени американски щати, както не желаят този удар през днешния ден, макар че направиха и вършат всичко допустимо това да се случи.

Днес обаче Клинтън може да приказва каквото си желае. Той въпреки всичко откри в лицето на Путин в самото начало на ръководството му - най-лоялният съветски президент към Америка и Запада като цяло, който можеше да бъде съществува в Русия...

Превръщането му в днешния Путин, който няма причина да има вяра на американците, беше мъчно, само че с общите старания на президентите на Съединените щати те се оправиха с тази задача.

Освен това Байдън единствено довърши работата – Клинтън я стартира.

Така че да се приказва през днешния ден какво тъкмо е сбъркал в миналото по въпросите на нуклеарните договаряния с Украйна и Русия е безсмислено. Правеше всичко както искаше.

Единствената концепция на него и на целия американски политически истаблишмънт беше, че Русия ще се разпадне не по-късно от 2000 година, както се разпадна Съветският съюз. Не се получи и тогава се намеси личностният фактор в историята – намеси се Путин.

Е, Клинтън може да се наскърбява от това колкото си желае. Всички искания към Господ Бог.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР