Бившият президент на ПЕС Сергей Станишев се връща в националната

...
Бившият президент на ПЕС Сергей Станишев се връща в националната
Коментари Харесай

Станишев ще води листа в Стара Загора, Кирил Добрев - в Благоевград, Паргов - в 25-и столичен район, Зафиров - във Велико Търново, а Гуцанов - във Варна

Бившият президент на ПЕС Сергей Станишев се връща в националната политика с номинации от структури на Българска социалистическа партия в София и Стара Загора, заяви уеб сайтът Епицентър, непосредствен до Корнелия Нинова. В левицата били наясно, че без хора с престиж, тежест и подготвеност няма по какъв начин да върнат остарялото доверие и да усилят гласовете от предходните избори. Затова залагали на опит и обновяване.
 
 Станишев и Нинова преди години Станишев и Нинова преди години Източник: Българска социалистическа партия
Най-вероятно Станишев ще води листата в Стара Загора. Начело на софийските листи ще застанат нови лица, защото до момента те бяха водени Георги Свиленски, Христо Проданов и Корнелия Нинова. А съгласно осведомени в бъдещите листи на левицата нямало да има " корнелианци ".
 
За 23-и столичен регион се спрягат Габриел Вълков, ръководител на Младежкото обединяване, и Благовест Кирилов, който беше народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото национално заседание.
 
 Гергана Алексова Гергана Алексова Източник: Българска социалистическа партия
За централния 24-и регион разновидностите били два – Гергана Алексова, която дълги години бе консултант в Столичния общински съвет, и Атанас Атанасов, представител на Младежкото обединяване.
 
 Калоян Паргов Калоян Паргов Източник: БСП-София
В считания за лидерски 25-ти регион (тъй като до момента от този регион се кандидатираха партийни водачи на Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Костадин Костадинов) като лидер на левицата се обрисува Калоян Паргов, ръководител на Стратегическият институт за национални политики и дълготраен водач на БСП-София. Паргов има и номинации от разнообразни червени структури в страната, само че държал на столицата.
 
 Кирил Добрев Кирил Добрев Източник: БГНЕС
За София-област пък се спряга някогашният кмет на Самоков Владимир Георгиев. Бившият оргсекретар на Българска социалистическа партия Кирил Добрев е спряган за лидер в Благоевград.
 
 Петър Кънев, Българска социалистическа партия Петър Кънев, Българска социалистическа партия Източник: Zonanews
В Бургас остава предприемачът Петър Кънев, а във Варна – сегашният ръководител на парламентарната група Борислав Гуцанов. На предходните избори Гуцанов бе лидер и в Шумен, само че в този момент отпред на листата там се спрягат проф. Катя Кайрякова и проф. Боян Чуков.
 
 Борислав Гуцанов, Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, Българска социалистическа партия Източник: Zonanews
Във Велико Търново, както и преди, ще поведе и.ф. ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.
 
 Атанас Зафиров Атанас Зафиров Източник: Zonanews
Във Видин – дългогодишният народен представител Филип Попов, който сега е началник на кабинета на Зафиров.
 
 Филип Попов, Българска социалистическа партия Филип Попов, Българска социалистическа партия Източник: Zonanews
Във Враца, Ловеч, Силистра и Кърджали към този момент нямало изясненост.
 
За лидер в Габрово се спряга Кристина Сидорова, а за Добрич – Мая Димитрова. Сидорова е някогашен народен представител и някогашен регионален шеф, а Димитрова и в този момент е депутат.
 
 Кристина Сидорова Кристина Сидорова Източник: В. " Росица "
Най-вероятно отпред на листата в Кюстендил ще застане Иван Ибришимов от Дупница, някогашен народен представител в 42-ото и 43-ото национално заседание, а в Монтана – Атанас Костадинов, някогашен депутат (съдружник на Васил Божков-Черепа) и някогашен зам.-министър на околната среда или Невена Петрова, също някогашен народен представител.
 
 Атанас Костадинов Атанас Костадинов Източник: Фейсбук  Водачът на листата на Българска социалистическа партия в Монтана Атанас Костадинов - съучастник на Васил Божков-Черепа в една от компаниите му Водачът на листата на Българска социалистическа партия в Монтана Атанас Костадинов - съучастник на Васил Божков-Черепа в една от компаниите му Източник: Zonanews
За Пазарджик като най-вероятен лидер се спряга Петя Цанкова, водач на локалната конструкция.

В Пловдив град още веднъж отпред щял да застане локалният водач Иван Петков, в Пловдив област – дългогодишният народен представител Манол Генов, а в Плевен – Стефан Бурджев – някогашен народен представител и някогашен зам.-министър на земеделието.
 
 Иван Петков-Бебето Иван Петков-Бебето Източник: Zonanews  Манол Генов спи в Народно събрание Манол Генов спи в Народно събрание Източник: Zonanews
В Разград още веднъж отпред щял да бъде водачът на партия МИР Симеон Славчев.
 
В Русе пък водаческото място било за Иван Иванов, някогашен министър на земеделието и дълготраен народен представител.
 
За Сливен отпред на алената листа щял да застане или Деян Дечев, който и в този момент е народен представител или съдружният сътрудник Минчо Афузов от партията на Мая Манолова " Изправи се.БГ ".
 
 Минчо Афузов Минчо Афузов Източник: Пресцентър на Министерски съвет
За Ямбол се спряга досегашният народен представител Красимир Йорданов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР