Бившият президент на Левски Тодор Батков не се изказа никак

...
Бившият президент на Левски Тодор Батков не се изказа никак
Коментари Харесай

Батков разкритикува Спас Русев и направи интересно сравнение между Левски и Литекс

Бившият президент на Левски Тодор Батков не се изрече по никакъв начин позитивно за ръководството на Спас Русев отпред на отбора от Герена. Юристът бе специфичен посетител в предаването на DIEMA SPORT – „ Домът на футбола “, в което разяснява слуховете за условията, които имал Русев по отношение на възможните купувачи.

„ Не ми е звънял Спас Русев. Не мога да го оценя. По формулировка президентите на Левски и ЦСКА постоянно са отговорни. Дори тимът да има дубъл, требъл, отново са отговорни - за какво тимът не играе край за Шампионската лига или не е стигнал до Лига Европа. Не желая да го правя оценка. Убеден съм, че не му леко. Тежка му е раницата, крива е за носене, убива “, разяснява Батков.

„ Какви претенции да има Спас Русев към възможните купувачи? Какво е дал, че да има претенции? Няма значение. Аз 47-48 милиона бях дал. Можех да имам условия, само че появиха се хора, които споделиха, че могат да поемат, а аз не можех повече. Няма значение. Желая триумф на Спас Русев. Просто не трябва да се допусне никога някакво разтърсване. Прекалено ще бъде и то поради тези стотици, хиляди, които обичат Левски “, разяснява още Батков.

Бившият необут на Левски изрази мнение, че „ сините “ наподобяват на Литекс от най-тъмните години на „ оранжевите “. Батков бе безапелационен, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се избегнат разтърсвания на „ Георги Аспарухов “, като показа каква е била неговата философия, до момента в който е бил президент на клуба.

„ Не бива да се допусне никога някакво разтърсване. Прекалено ще бъде и то поради тези стотици, хиляди, които обичат Левски. В момента Левски наподобява на Литекс от най-тъмните години. Черна дупка, в която не се знае какво се случва. Това не би трябвало да се случва. Това не е тимът на народа. Левски би трябвало да генерира вести, да се стартират юноши, позитивни вести, негативни вести, да са някак си обществени първите хора в клуба “, продължи Батков и добави:

„ Не бива да е по този начин. Това в допълнение отблъсква хората. Аз най-малко по този начин ги разбирах нещата. Аз разбирах президентството на Левски като висок публичен дълг. Това бе доста огромно нещо, обществено деяние. Не знам, не желая да разясня по какъв начин постъпва Русев. Аз вървя по земята. Не съм не запомнил родителите ми, къде съм израснал, не преставам да съм другар с хората, с които бях другар преди. Не не помня от кое място съм тръгнал. Бащата на Богдана е бил образец за мен, знакова фигура, президент на Левски. Говоря за бащата на Богдана Карадочева, за него съм чел мемоари. Така си представям президента на Левски. Това е най-популярният клуб. Ти по този начин или другояче си се обрекъл да служиш на огромна част от народа и да си постоянно отговорен “, изясни Батков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР