Бившият президент на Ибрахим Бубакар Кейта, отстранен от военните на

...
Бившият президент на Ибрахим Бубакар Кейта, отстранен от военните на
Коментари Харесай

Освободиха сваления президент на Мали

Бившият президент на Ибрахим Бубакар Кейта, отхвърлен от военните на 18 август от поста си, беше освободен, заяви френският портал Jeune Afrique, базирайки се на фамилията на някогашния държавен глава, съобщи организация Фокус.
Междувременно малийският вестник Le Journal du Mali оповестява, че Кейта е напуснал армейската база в Кати, където е бил държан, и е отведен в дома си в столицата Бамако, който е служил като резиденция по време на неговото ръководство. В същото време имението е под защитата на военните, отбелязва изданието.
 Военните в Мали оферират излаз за страната след преврата Военните в Мали оферират излаз за страната след преврата
Военната хунта, която взе властта в Мали, предложи тригодишен временен интервал на ръководство под управлението на боен и съобщи, че е година..
Кейта беше арестуван в резиденцията си в Бамако от военни бунтовници и отведен в базата в Кати на 18 август. Неговото освобождение беше едно от главните претенции на делегация от Икономическата общественост на западноафриканските народи (ECOWAS), ръководена от някогашния президент на Нигерия Гудлък Джонатан. Делегацията организира диалози с военните, които завзеха властта. Джонатан се срещна с Кейта на 22 август в базата в Кати. Бившият президент е споделил, че няма желание да се връща в президентството заради " несигурно здраве ".
Военните, които задържаха Кейта, от своя страна оповестиха готовността си да му разрешат да се върне в дома си в Бамако или да отиде в чужбина за лекуване. В същото време те обявиха, че чакат от ECOWAS като взаимен жест да смекчи наложените наказания против Мали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР