Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили се съгласи да прекрати

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили се съгласи да прекрати
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили прекрати гладната си стачка в затвора

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили се съгласи да приключи своята 50-дневна гладна стачка в пандиза, която породи напрежение в страната, предадоха информационните организации.
Още по темата
Той е взел решението да приключи митинга си, откакто управляващите са се съгласили да го реалокират от затворническата болница във военна болница в град Гори. Представител на самостоятелна правозащитна организация съобщи, че в болничното заведение в пандиза 53-годишният Саакашвили не е получавал съответно лекуване и е бил унизен от други пандизчии.

Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин автоколона от две коли за спешна помощ и други коли напуща пандиза край Тбилиси, с цел да се насочи към Гори.

 Михаил Саакашвили след прехвърлянето му във военната болница в Гори
Михаил Саакашвили след прехвърлянето му във военната болница в Гори
Снимка: AP/БТА

По-рано през днешния ден грузинският министър на правораздаването Рати Брегадзе съобщи, че управляващите имат подготвеност да трансферират пациента в друга болница, само че за това е належащо неговото единодушие. После юристът на Саакашвили заяви, че клиентът му е склонен и ще приключи гладната стачка незабавно откакто бъде изместен в друга болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР