Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е бил отровен“ по

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е бил отровен“ по
Коментари Харесай

Адвокатите на бившия президент на Грузия Саакашвили твърдят, че той е бил отровен в ареста

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е бил „ токсичен “ по време на престоя му в ареста, а поради това сега животът му е под риск. Това заяви адвокатският му екип, който популяризира и медицински отчет за положението на някогашния държавен глава.

Саакашвили беше президент на Грузия от 2004 до 2013 година и е създател на главната опозиционна партия Обединено национално придвижване . Дълги години той живя в заточение, само че се завърна в родината си.

по обвинявания за корист с власт при разпространяване на протест през ноември 2007 година

Малко откакто процесът против него стартира, той разгласи гладна стачка, а поради влошеното му здраве беше изместен в държавна болница. Точно тогава той е бил на изследванe, а съгласно разбора на американски токсиколог в тялото му е намерено „ съществуване на тежки метали “, а влошеното му здраве е било резултат от „ отравяне с тежки метали “.

В края на 2021 година Саакашвили твърдеше, че е бил.

През юни 2018 година Саакашвили беше наказан задочно на шест години затвор от грузински съд, който го призна за отговорен в корист с власт и опит да прикрие доказателства за побой над опозиционен народен представител, до момента в който е заемал президентския пост.

Според Саакашвили, поддръжниците му и няколко правозащитни организации всички обвинявания и присъди против него са политически стимулирани.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР