Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран днес за

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран днес за
Коментари Харесай

Бившият президент на Грузия е откаран в болница след гладна стачка в затвора

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран през днешния ден за лекуване в частна болница поради мощно влошено здраве след два интервала на гладна стачка в пандиза, съобщи Ройтерс.
Негов юрист сподели, че е известен за прехвърлянето в тбилиска клиника, само че акцентира, че не е получил от затворническата администрация никаква информация за здравословно положение на клиента му.
Петдесет и четири годишният Саакашвили, който имаше задочна присъда от 2018 година за корист с власт, бе задържан през октомври м.г. при завръщането си в Грузия след няколко години заточение. Той съобщи, че е пристигнал, с цел да пропагандира в интерес на опозицията на идните тогава избори.
В писмени отговори на въпроси на Ройтерс предишния месец Саакашвили споделя, че се нуждае от "спешна здравна помощ ", каквато не получава в пандиза. По думите му пребиваването зад решетките го е довело да "тежко неврологично положение ".
Роднини и поддръжници на някогашния държавен глава приканват грузинските управляващи да разрешат на пандизчията лекуване в чужбина, съобщи Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР