Бившият президент на футболен клуб Литекс Ангел Бончев е задържан

...
Бившият президент на футболен клуб Литекс Ангел Бончев е задържан
Коментари Харесай

Белезници: Бившият футболен бос Ангел Бончев е арестуван за закана за убийство

Бившият президент на футболен клуб " Литекс " Ангел Бончев е арестуван в столичното Осмо РПУ за закана за ликвидиране. 56-годишният Бончев е заплашил с револвер сина си, е съобщила за Дир.бг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Бившият футболен необут е задържан и отведен в столичното Осмо РПУ в жк " Дружба ", като е формирано досъдебно произвеждане.

Арнаудова посочи, че следобед материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, след което ще бъде преценено дали да бъде повдигнато обвиняване против Ангел Бончев, както и дали той да бъде арестуван в ареста за 72 часа.

Бончев има двама сина - Бончо и Ангел-младши. Към момента не е ясно кой от двамата бащата е заплашил с ликвидиране и за какво.

На 21 май 2008 година тогавашният президент на ФК " Литекс " беше похитен. 2 месеца по-късно и брачната половинка му бе похитена и през 2012 година умря от рак. Тя стана жертва на похитителите при заплащането на откупа за мъж си - 397 000 евро, когато Бончев трябваше да бъде пуснат. За свободата на брачната половинка си пък той по-късно " подари " 157 000 евро на фондация, определена от похитителите.

Разследването откри, че те са от незаконната група " Наглите ". През юли 2014 година обаче, заради липса на доказателства, Върховният касационен съд дефинитивно призна за отговорни единствено четирима от бандата и им наложи присъди сред 10 и 18 година затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР