Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва ще

...
Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва ще
Коментари Харесай

Издигат официално Лула да Силва за кандидат за президент на Бразилия

Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва ще бъде публично номиниран от своята Работническа партия (PП) за претендент за президент на страната за изборите на 2 октомври , като ще се изправи против сегашния крайнодесен президент Жаир Болсонаро в най-поляризираните избори в Бразилия от десетилетия, предава Ройтерс.

На фона на двуцифрена преднина в социологическите изследвания успеха на Лула би сбила триумфално завръщане във властта на някогашния президент и синдикален водач. Лула, който управлява Бразилия два мандата от 2003 до 2010 година, прекара 580 дни в пандиза по присъди за корупция, които по-късно бяха анулирани.

76-годишният ляв политик няма да участва на конгреса на своята партия в Сао Пауло, където шест други съдружни партии също ще поддържат кандидатура му за президент.

Водейки акция за своите достижения в намаляването на бедността на фона на бърз стопански напредък, подхранван от световния взрив на суровините, Лула подлага на критика Болсонаро за връщането на глада измежду бедните в Бразилия по време на икономическия спад, породен от пандемията COVID-19.

За да притегли умерените гласоподаватели, разочаровани от държавното управление на Болсонаро, и да смекчи крайнолевия си имидж, Лула избра за собствен вицепрезидент някогашния губернатор на Сао Пауло Джералдо Алкмин, центрист, почитан от бизнес средите.

Лула дава обещание, че ще усили ролята на страната в стопанската система и ще усили общественото богатство, като в същото време поддържа свободен пазар. Сред главните му съветници е младият икономист Габриел Галиполо, някогашен основен изпълнителен шеф на капиталовата банка " Банко Гактор ".

Изоставайки в изследванията, Болсонаро неведнъж слага под подозрение бразилската система за електронно гласоподаване , като твърди, че тя е уязвима за измами, което поражда опасения, че той ще откаже да признае провалянето си през октомври.
 Лула да Силва води все по-убедително пред Болсонару за изборите в Бразилия
Лула да Силва води все по-убедително пред Болсонару за изборите в Бразилия

Президентският избор ще се организира през октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР