Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва получи

...
Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва получи
Коментари Харесай

Бившият президент на Бразилия се ваксинира с китайската ваксина

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва получи първата си доза ваксина против ковид в събота, призовавайки бразилците да " заобикалят събиранията ", заяви Агенция Франс Прес. Това се случва единствено дни след завръщането му в политиката и отпадане на всички обвинявания в корупция.
В условия, когато Бразилия е изправена пред втора и изключително вирулентна вълна на Ковид-19, някогашният ляв водач съобщи във видео, излъчено в обществените мрежи, че " ще бъде доста по-щастлив, в случай че има ваксини за всички ".
Лула, който ръководеше Бразилия от 2003 до 2010 година, получи инжекция с създадената от Китай ваксина CoronaVac в Сао Бернардо до Кампо в покрайнините на Сао Пауло, заявявайки, че „ всички хора, които са принудени да работят, които не могат да останат вкъщи, би трябвало бъдат имунизирани “.
 Коронавирусът по света: В Русия има непрекъснат спад на новозаразените, в Бразилия случаите порастват Коронавирусът по света: В Русия има непрекъснат спад на новозаразените, в Бразилия случаите порастват
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 117 997 454 и 118 632 441 според а...
" Задължение на държавното управление е да подсигурява ваксини ", сподели 75-годишният някогашен синдикален водач, създател на Бразилската работническа партия (PT).
Лула сподели, че ще получи втората си доза ваксина " след 14 до 28 дни ".
Когато той приказва обществено в сряда за първи път след възобновяване на политическите си права, Лула разкритикува " малоумните решения " на президента Жаир Болсонаро в битката с пандемията в Бразилия, където над 275 000 души са умряли от вируса.
Крайнодесният водач работи неуморно за минимизиране на пандемията и сложи под подозрение успеваемостта на имунизациите, заявявайки, че няма да получи такава.
 Харизматичен и наказан за корупция някогашен президент на Бразилия получи поддръжка от съда Харизматичен и наказан за корупция някогашен президент на Бразилия получи поддръжка от съда
Съдия от Върховния съд на Бразилия анулира всички присъди против някогашния ляв президент Луис Инасио Лула да Силва - мярка, която може да по...
„ Всички ние сме задължени да се борим с отричането на Холокоста, да се борим против тези хора, които не имат вяра на имунизациите, които описват нелепости на бразилското гражданско общество “, сподели Лула във видеото от събота, като прикани популацията да „ заобикаля събиранията “ като мярка в битката с вируса.
В понеделник арбитър на Върховния съд анулира присъдата за корупция на Лула, като възвърне правото му да се кандидатира и сътвори евентуално съревнование сред известния, само че очернен ляв водач и Болсонаро на президентските избори следващата година.
Обвиненията против Лула бяха повдигнати в границите на следствието Операция „ Измиване на кола ", което разкри солидна корупционна скица, при която висши политици и ръководители на бизнеса систематично извличаха милиарди долари от държавния петролен колос „ Петробрас “.
Върховният съд на Бразилия ще се заеме с въпроса за анулацията на присъдата на Лула, откакто в петък арбитър отхвърли тъжба на прокурорите за анулация на решението. / БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР