Бившият президент на Бразилия и предполагаемият ръководител на афера за

...
Бившият президент на Бразилия и предполагаемият ръководител на афера за
Коментари Харесай

Бившият бразилски президент Мишел Темер засега е на свобода

Бившият президент на Бразилия и хипотетичният началник на спекулация за рушвет, Мишел Темер, беше освободен от пандиза, откакто арбитър съобщи, че няма правно съображение за неговото задържане, съобщи БГНЕС.
Темер, упрекнат в управление на комплицирано построена скица за пране на пари, е вторият някогашен президент на латиноамериканската страна, който попада под антикорупционна инспекция за голям брой политически и корпоративни злоупотреби. 78-годишният предходник на настоящия крайнодесен президент Жаир Болсонаро беше задържан в Сао Пауло в четвъртък и подложен под " превантивно задържане " в Рио де Жанейро - решение, анулирано от арбитър Антонио Иван Ати, позоваващ се на неналичието на правно съображение.
Съдията също по този начин разпореди незабавното освобождение на някогашни минноенергийен министър Морейра Франко и няколко други арестувани дружно с Темер.
" Не съм срещу следствието ", съобщи в решението си съдията. " Искам страната ни да бъде свободна от корупцията, която я заразява. Въпреки това, без конституционни гаранции... няма легитимност в битката против тази злина ", добави той.
Часове след постановлението, Темер беше освободен и отведен с кола. Федералната прокуратура на Бразилия съобщи, че ще апелира решението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР