Бившият президент на Боливия Ево Моралес (2006-2019 г.) бе призован

...
Бившият президент на Боливия Ево Моралес (2006-2019 г.) бе призован
Коментари Харесай

Разследват Ево Моралес за изнасилване на непълнолетно момиче

Бившият президент на Боливия Ево Моралес (2006-2019 г.) бе свикан да се яви през днешния ден в прокуратурата в южния град Тариха, с цел да бъде разпитан по отношение на следствие за обезчестяване на малолетна през 2015 година, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Моралес твърди, че е „ жертва на гонене “, проведено от държавното управление на президента Луис Арсе. Настоящият държавен глава е някогашен съдружник на Моралес, само че в този момент двамата си съперничат за номинацията на ръководещата партия за президентските избори в страната, които ще бъдат създадени следващата година. 

Моралес загатна, че има указания от държавното управление да бъде задържан в Тариха, само че не сподели дали ще се отзове на призовката от локалната прокуратура.

„ Предателското държавно управление поде правосъдна война и гонене на политическата съпротива за да ни в профил “, добави той.

В края на предишния месец Ево Моралес поведе няколко хиляди свои поддръжници в столицата Ла Пас и изиска оставката на държавното управление. Шествието бе придружено от яростни конфликти с негови съперници. 

Родителите на хипотетичната жертва също са призовани в границите на това следствие за „ обезчестяване и трафик на хора “.

Твърди се, че по време на мандата си някогашният президент е имал връзка с 15-годишно момиче, от което има щерка. Има клюки, че родителите ѝ съзнателно са я записали в младежкото придвижване в поддръжка на Ево Моралес „ с единствената цел да се изкачат по политическата стълбица и да получат облаги ". Те са упрекнати в трафик на хора, тъй като са предложили щерка си в опит да се повдигнат, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ево Моралес дефинира тези изказвания като неистини, тъй като, по думите му, през 2020 година към този момент е бил разследван за същите закононарушения и не е потвърдено нищо.

Депутат от боливийския парламент, който е доближен на Моралес, разгласи пред няколко дни, че против президента Луис Арсе също е подадена тъжба за разнообразни закононарушения, произлизащи от хипотетична извънбрачна връзка с жена, която той показал пред медиите като жертва на полов тормоз.

24-годишната Джесика Вилароел твърди, че е имала връзка с боливийския президент при започване на мандата му и че е забременяла, само че в последна сметка бременността й е била прекратена.

Боливийското президентство не е коментирало тези обвинявания против Арсе, който е женен и има три деца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР