Бившият президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес призна, че не

...
Бившият президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес призна, че не
Коментари Харесай

Хьонес: Не виждам как Хавертц ще дойде в Байерн

Бившият президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес призна, че не има вяра звездата на Байер (Леверкузен) Кай Хавертц да премине в първенеца на Германия.

" Със сигурност бихме желали да имаме Кай в състава, само че сега е по този начин, че човек не може да бъде сигурен тъкмо какво ще е икономическото бъдеще на целия футбол. Бих желал да го видя в Мюнхен, само че към днешна дата, почтено казано, не си го представям ", съобщи пред Радио BR някогашният футболист на Байерн.

Освен за Хавертц, Хьонес приказва и за директния съперник на Байерн - Борусия (Дортмунд), като съобщи, че баварци дълго време ще бъдат по-добрият тим.
" Ако човек проучва деликатно играта от вторник против Дортмунд, би видял и разликата. Нашият тим беше цялостен с убеденост и с изключение на първите 10 минути, през останалото време контролираше играта. В тима на Дортмунд, въпреки това, постоянно се има чувството, че са прекомерно чувствителни, макар че би трябвало да завоюват. Това е огромната разлика сред Байерн (Мюнхен) и доста други клубове ", призна още Хьонес.
 Ули Хьонес още веднъж разяснява тематиката за Льорой Сане
68-годишният някогашен президент засипа с похвали своя правоприемник отпред на Байерн Херберт Хайнер, както и новия член на борда Оливер Кан. Той дефинира също по този начин, че решението сегашният треньор на тима от Мюнхен Ханзи Флик да бъде привързан с клуба до 2023-а е " великолепно ".

За край Хьонес приказва и за резултата от настъпилата рецесия от ковид върху футболния свят: " Това, което ме тревожи, е въпросът какво ще бъде след шест месеца? Може ли по-късно да играем пред фенове, тъй като футболът в действителност има потребност от почитатели на стадиона. Ако към момента няма ваксина през идващите шест месеца, би било доста, доста мъчно да се играе пред 75 000 фенове на " Алианц Арена " до Коледа. Тогава Байерн също няма да може да осъществя облага и единствено богатите клубове ще могат да оцелеят ".

Хьонес продължава да има значима роля в клуба, като сега е член на Борда на шефовете.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР