Бившият президент на българската федерация по шахмат Силвио Данаилов е

...
Бившият президент на българската федерация по шахмат Силвио Данаилов е
Коментари Харесай

Словенската полиция с разкрития около скандала със Силвио Данаилов

Бившият президент на българската федерация по шахмат Силвио Данаилов е показал подправен банков документ, с който се е опитал да оправдае получените от Министерството на младежта и спорта близо 1,1 млн. лв.. Това оповестиха от словенската полиция, представени от уеб страницата на европейската централа.

Данаилов е показал документ, публикуван през август 2015 година от словенската банка “Абанка д.д.”, с който да потвърди регламентираното консумиране на средствата, получени от ММС. След като от Европейския шахматен съюз се свързали с банката през февруари тази година обаче, открили, че там има “голям брой фалшифицирани фактури” и това е довело до започване на следствие от страна на словенските управляващи, заяви eurochess.org.

Словенската полиция посредством Интерпол осведоми публично ЕШС на 3 юли 2018 година, че банковият документ, показан пред българските управляващи и Министерството на младежта и спорта, е фалшифициран документ.

“Във връзка с документа “сертификат”, който се допуска, че е публикуван от “Абанка д.д.” на 20 юли 2015 година беше получено публично пояснение от финансовата институция, че те не са издавали подобен документ и той е подправен”, се споделя в формалното известие.

Заради обвинявания във финансови злоупотреби през август 2017 година ММС отхвърли подновяваве на лиценза на до момента работилата Българска федерация по шахмат. Впоследствие обаче заваляха серия от каузи по отношение на борбата за лиценз и все още нито една родна централа няма право да провежда надпревари и не е член на интернационалната или европейската такава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР