Доналд Тръмп очаква да присъства на началото на гражданския процес в Ню Йорк в понеделник

...
Бившият президент Доналд Тръмп очаква да присъства поне на първия
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп очаква да присъства поне на първия ден от гражданския процес, който изправя него и компанията му срещу главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, информирани източници от плана на Тръмп да речем. Процесът започва в понеделник.

Планът на Тръмп беше разкрит за първи път в съдебно дело, свързано с отделно съдебно дело, делото на Тръмп срещу неговия бивш адвокат и посредник Майкъл Коен. В него съдията по делото на Коен каза, че Тръмп е поискал да отложи насроченото за 3 октомври депозиране поради намерението му да присъства през първата седмица на процеса.

Източниците казаха на CBS News, че Тръмп очаква да присъства най-малко производството в понеделник.

издаде решение, с което намира Тръмп и компанията за отговорни за измама.

„Ищецът заяви, че сега, след като по делото са влезли досъдебни решения, които съществено промениха пейзажа, беше наложително той да присъства лично на процеса в Ню Йорк – поне за всеки ден от първата седмица на процеса, когато трябваше да се направят много стратегически преценки“, пише съдията по делото на Коен.

Тръмп, двама на децата му и компанията му бяха съдени през септември 2022 г. от главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс. Нейният офис ги обвини в извършване на години на измами и значително надхвърляне както на богатството на Тръмп, така и на стойността на много от неговите имоти във финансовите отчети. Във вторник Engoron установи, че Тръмп е надценил имотите със стотици милиони долари - и е представил погрешно собствената си стойност с милиарди - докато е търсил банкови заеми. Предстоящият процес сега ще се съсредоточи върху други обвинения в делото, свързани с фалшифициране на бизнес записи, издаване на фалшиви финансови отчети, застрахователна измама и конспирация.

Lucian Chalfen, говорител на съда каза: „Ние сме готови за всякакви евентуални обстоятелства. Съдебните служители са в повишена готовност и служителите са предупредени да останат нащрек и бдителни както в сградата на съда, така и докато патрулират по периметъра. "

Говорител на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс отказа коментар. Говорител на кампанията на Тръмп не отговори на искане за коментар.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР