Бившият президент Доналд Тръмп изрази сериозна загриженост относно дигиталните валути

...
Бившият президент Доналд Тръмп изрази сериозна загриженост относно дигиталните валути
Коментари Харесай

CBDC са опасни, AI е страшен според Доналд Тръмп

Бившият президент Доналд Тръмп изрази сериозна угриженост по отношение на цифровите валути на централните банки (CBDC) и напредъка в региона на изкуствения разсъдък (AI) в неотдавнашно изявление.

Тъй като Републиканската партия обмисля да го номинира за президентските избори през 2024 година, сериозните възгледи на Тръмп по тези въпроси притеглят необятно внимание.

Тръмп остро насочи рецензии към CBDC, представяйки ги като евентуални принадлежности за засилено държавно наблюдаване и надзор върху финансовите транзакции на физическите лица. Той изрази мнение , че “ “, като си показа бъдеще, в което CBDC компрометират персоналната самостоятелност и служат като принадлежности за евентуално превишаване на пълномощията на държавното управление. Тръмп поредно твърдеше, че CBDC съставляват значителен риск за персоналната цялост и за главните правила на свободата и автономността.

Неговата непоколебима съпротива по отношение на CBDC подхожда на по-широкия му стопански разказ, който натъртва на отбраната на персоналните данни против възприеманата опасност от държавна робия. Тръмп се нарежда като корав съперник на CBDC, предупреждавайки, че те биха могли да доведат до сюжети, при които държавното управление може да конфискува сметките на физическите лица без предупреждение.

AI: първостепенната опасност

Забележките на Тръмп по отношение на изкуствения разсъдък (AI) бяха изключително тревожни, защото той дефинира AI като “ ” заради очевидната липса на жизнеспособно решение. Той изрази угриженост по отношение на капацитета на AI да основава напълно подправено наличие, като го дефинира като “толкова ужасно ”. Тръмп описа за случай с deep fake видео, илюстрирайки предизвикването при разграничаването на същинско от манипулирано наличие.

Притесненията на някогашният президент се простират оттатък дезинформацията до по-широки въпроси, свързани със сигурността, неприкосновеността на персоналния живот и капацитета на софтуерния прогрес да провокира спорове посредством безапелационно подражаване на действителността.

Призовавайки към незабавни дейности за понижаване на тези опасности, Тръмп посочи двойствения темперамент на AI: неговия капацитет за нововъведения и способността му за машинация и разрушение.

Призивът за контролиране и надзор на развиването на AI има за цел да предотврати злоупотребата с технологията, отразявайки консенсуса измежду водачите и специалистите по отношение на нуждата от контрол.

Оказване на въздействие върху политиката и публичния дискурс

Критиките на Тръмп във връзка с CBDC и AI способстват доста за публичния дискурс, като намират отклик измежду хората, които се притесняват от несъразмерните пълномощия на държавното управление и бързото развиване на мощни технологии. С наближаването на изборите през 2024 година се чака тези тематики да се трансфорат в централни, принуждавайки претендентите да изразят позициите си във връзка с нововъведенията против регулирането и запазването на персоналните свободи в цифровата епоха.

Последните мнения на Тръмп слагат началото на по-широк спор за технологиите, неприкосновеността на персоналните данни и държавния надзор, като предизвикват политиците, технолозите и жителите да се включат в подробна полемика за нашето цифрово бъдеще.

С гласа на Тръмп като катализатор се чака диалогът за CBDC и AI да се задълбочи, да повлияе на политическите решения и да оформи националния дневен ред с наближаването на президентските избори.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР